Edremit Zeytinli Jandarma Karakolu'nda Görevli Personeller Kaza Mahallindeki Delilleri Değiştirdi İddiası

TAKİP ET

Kaza yapan otomobilin sürücüsü S.G'nin bir Jandarma personelinin eşi olduğu ve Jandarma personelinin bu nedenle kaza mahallini sürücünün lehine değiştirdikleri iddia edildi.

Twitter'da Serkan Tanyıldızı tarafından paylaşılan iddiaya göre 15 Mayıs Pazartesi günü Balıkesir'in Edremit ilçesinde Zeytinli Mahallesi Yasa Alışveriş Merkezi'nin arkasındaki Bağ Yolu Caddesi'nde meydana gelen kazada S.G yönetimindeki Çanakkale plakalı otomobil ile 16 yaşındaki K.C. ve 15 yaşındaki B.K.'nın kullandığı elektrikli bisiklet çarpışmış, biri ağır olmak üzere her iki çocuk da yaralanmıştı.

Tanyıldızı'nın iddiasına göre kazanın ardından olay yerine gelen, jandarma ekipleri çarpışmanın etkisiyle metrelerce uzağa fırlayan elektrikli bisikleti sürükleyerek çarpan otomobile yaklaştırarak kaza mahallini sürücünün lehine değiştirdi.

Tanyıldızı tarafından paylaşılan videoda personellerin kaza yapan bisikleti sürükleyerek araca yaklaştırdıkları ve daha sonra fotoğraf çektikleri görülüyor. Jandarma tarafından sürüklenerek otomobile yaklaştırılan bisiklet, iddiaya göre çok daha uzakta olmasına rağmen kaza raporuna da otomobile 6.9 metre mesafede bulunmuş gibi geçirildi.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından çocukların aileleri, kazaya karışan otomobil sürücüsü S.G’nin bir jandarma personelinin eşi oldugunu öğrendiklerini, jandarma personelinin bu nedenle kaza mahallini sürücünün lehine değiştirdiklerini öne sürdü. 

Ailelerin iddiasına göre bu değişiklik otomobilin yüksek süratli olduğunu ve bisikleti metrelerce uçurduğunu gizlemek için yapıldı.

Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduklarını belirten aileler, jandarma personellerinden şikayetçi olacaklarını da belirtti.

edremit zeytinli jandarma karakolu kaza mahallini değiştirdiler kaza trafik kazası