Efsane Futbolcu Can Bartu'nun Heykeli Kadıköy'de Açıldı

TAKİP ET

2019 yılında yaşamını yitiren Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Can Bartu'nun heykeli, Kadıköy'de açıldı.

Lefter Küçükandonyadis ve Alex de Souza'nın ardından Fenerbahçe efsanesi Can Bartu'nun heykeli de Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda yükseldi.

Heykelin açılışı için düzenlenen törende 2019'da hayata gözlerini yuman Can Bartu'nun eşi Güler Bartu ve kızı Gülfer Arı, Başkan Ali Koç ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, heykeltraş Aşan Akın, Lefter Küçükandonyadis'in kızı ve torunları ve efsane futbolcu Can Bartu'nun dostları ve sevenleri yer aldı.

Açılışta konuştan Güler Bartu, "Bu özel ve duygu dolu günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Son anına kadar Fenerbahçe ruhunu yaşayan, yaşatan iyi bir eş iyi bir baba, ahlaklı sporcu olan Can Bartuyu saygı ve sevgi ile anıyorum. Hem futbol sahalarında hem de basketbol potalarına Fenerbahçe formasının yanında milli formasıyla da eşsiz işler bırakan Can Bartu; zeki, çevik ve ahlaklı bir insandı. Bu heykel ile Can Bartu’yu ölümsüzleştiren camiamıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Ali Koç ise, "Kadıköy’ün en iyi markası Fenerbahçe’dir. Kadıköy ile Fenerbahçe özdeşleşmiştir. Dünyada öyle insanlar vardır ki bilmek, tanımak istersiniz. Herkesin örnek aldığı, tanımak isteyeceği birisi. Vefatının 2’nci yılında buradayız. O 2 yıl hızlı geçti. Çubukluya olan aşkını, sevdasını sabaha kadar konuşabiliriz. Asil duruşu, hayatın her alanındaki zekası, beyefendiliği… Eski siyah-beyaz fotoğraflarda güneş gibi duran, parlayan bir insan var. Hepimizin sevdiği, lafını esirgemeyen, dobra karakteri. Eşsiz sportif başarılarıyla efsanemiz olmuş Can Bartu’dan bahsediyoruz. Böyle sembol olan kaç sporcu var? Bize göre yok. Şükrediyoruz ki Can Bartu, Fenerbahçeli olmuş. Vefatına kadar da Fenerbahçe’yi sevmiş, korumuş sahiplenmiş. Hiçbir zaman silinmeyecek izler, konuşulacak kıymetli hikayeler bıraktı. Onun adını taşıyan nesiller var" şeklinde konuştu.

Efsane Futbolcu Can Bartu'nun Heykeli Kadıköy'de Açıldı