'Ege Adını Kullanmak Yunan Propagandasıdır' Diyen Gürdeniz Oğluna 'Ege' Adını Vermiş

TAKİP ET

Ege Adaları için 'Ege' ifadesini kullanmanın Yunan propagandası olduğunu söyleyen 'Anti-Amerikancı' Cem Gürdeniz'in oğlu Ege Gürdeniz'in Amerika'da okuduğu ve sonrasında da Amerika'ya yerleşerek önemli bir küresel finans şirketinde yönetici olduğu öğrenildi.

2013 yılında Perinçek grubunun yayın organı olan Aydınlık gazetesinde yazan Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Oğuzhan Uğur'un YouTube kanalında yayımlanan bir programa konuk oldu. Bir diğer konuğun da Oğuzhan Uğur'un babası olan eski Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur olduğu programda ağırlıkla Ege ve Doğu Akdeniz'e ilişkin konular ele alındı.

Türkiye'nin NATO'dan uzaklaşarak Rusya, Çin ve İran'la yakınlaşması ve bir Avrasya İttifakı'nın paydaşı olması gerektiğini ısrarla savunan Gürdeniz'in AKP ve Başkanlık Sistemi hakkında sarf ettiği övgü dolu sözler sosyal medyanın gündemine oturdu.

'Anti-Amerikancı' Gürdeniz'in Oğlu Amerika'da Okumuş

Parlamenter Demokrasiyi 'Atlantikçi Sistem' olarak nitelendiren ve bu gerekçeyle karşı çıktığını kaydeden Cem Gürdeniz'in oğlu Ege Gürdeniz'in Amerika'da okuduktan sonra Amerika'ya yerleşip Oliver Wyman adlı küresel finans şirketinde yönetici olduğu öğrenildi.

Öte yandan konuk olduğu programlarda sık sık Ege Denizi için Ege ifadesini kullanmanın Yunan propagandası olduğunu vurgulayan Cem Gürdeniz'in oğluna 'Ege' adını vermekte bir beis görmemesi de dikkatlerden kaçmadı.

Programda Bakanlığa Layık Gördüler

Gürdeniz'i sosyal medyanın gündemine oturtan Babala TV isimli kanaldaki programda iktidar yanlısı çıkışların yanı sıra ilginç diyaloglar da yaşandı. Eski VP'li Uğur, Türkiye'de bir Denizcilik Bakanlığı kurulması ve Gürdeniz'in de Denizcilik Bakanı olması gerektiğini ifade etti.

Gürdeniz ise 2001 yılında böyle bir girişim yaşandığını ve yine dış güçlerin müdahalesiyle bunun engellendiğini öne sürerken AKP'nin bu bakanlığı kurarak tarihe geçebileceğini dile getirdi.

emekli tümamiral babala tv oğuzhan uğur hasan atilla uğur doğu akdeniz ege denizi atlantikçi sistem parlamenter demokrasi başkanlık sistemi denizcilik bakanlığı cem gürdeniz ege gürdeniz abd avrasyacı avrasya itt