Ege Akersoy'a Polisin Yanında Saldıran Oğuzhan Toksun'a Hala Bir Yaptırım Uygulanmadı: İlk Olayı Değil

TAKİP ET

Bir Türk genci, şeriat yanlısı bayrak açan bir mürteciye yumruk attığı için tutuklandı.

İstanbul'da dün AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜGVA öncülüğünde düzenlenen ve damatları Berat Albayrak ile Selçuk Bayraktar'ın da katıldaığı "Şehitlere rahmet, Gazze'ye destek, İsrail'e lanet" yürüyüşünden sonra elinde şeriat yanlılarının bayrağıyla yürüyen bir İsmail Aydemir adlı bir mürteci, Ege Akersoy adlı Türk genci tarafından yumruklandı. 

Olay sonrasında Ege Akersoy, İslamcılar tarafından hedef gösterildi ve tutuklandı. Akersoy'a ters kelepçe takılması dikkat çekti.

Hamas'a Selam Yürüyüşüne Katılan Bir Adama, Bir Genç Yumruk Attı

Öte yandan olay sırasında kameraların ve polisin önünde Ege Akersoy'a saldırıp tokat atan Galata Dream adlı hotelden çıkan ve otelin çalışanı olduğu düşünülen Oğuzhan Toksun adlı şahsa yaptırım uygulanmadı. Toksun'un otelin Instagram sayfasında resimleri bulunuyor. Galata Dream Hotel'in Oğuzhan Toksun'un adı ortaya çıktıktan sonra gönderilerini gizlediği görüldü.

Kameraların önünde gerçekleşen saldırıya polisin de müdahalede bulunmadığı görüldü. 

İlk Şiddet Olayı Değil

Oğuzhan Toksun hakkında daha önce de 22 Eylül 2013'te İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve yarıda kalan Galatasaray-Beşiktaş derbisindeki olaylara karıştığı gerekçesiyle şikayetçi olunduğu öğrenildi.

Söz konusu maçta 1453 Kartalları adlı bir grup AKP'ye yakın Beşiktaşlı taraftar sahaya girmiş ve sandalyelerle karşı tarafa saldırmıştı. 1453 Kartalları adlı grubun, o dönem Gezi Parkı protestolarında aktif rol oynayan Çarşı grubuna karşı kurulduğu iddia edilmişti. Söz konusu 1453 Kartalları adlı grup daha sonra Aşkın Aydoğdu adlı liderleri sahtecilik davasından tutuklanınca pasif bir hale gelmişti.

ege akersoy Ege Akersoy oğuzhan toksun beşiktaş yumruk