Ege Akersoy'un İfadesi Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Şeriat yanlılarının bayrağını taşıyan şahısla tartışıp yumruk atan gencin ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşünden dönen ve elinde şeriat yanlılarının bayrağını taşıyan şahsa yumruk attığı gerekçesiyle tutulanan gencin ifadesi ortaya çıktı.

Ege A. isimli genç, savcılık ifadesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Ege Akersoy, “Benim babam emekli binbaşıdır ve ben de milliyetçi duygularla yetiştirildim" dedi. Gencin ifadesi şu şekilde:

"Ben Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Benim babam Emekli Binbaşıdır. Ben de milliyetçi yetiştirildim. 

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, geçtiğimiz günlerde yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağını taşımasını beklerken, karşımdan gelen yeşil üzeri Arapça yazılı bayrak taşıyan şahsa hitaben;

"Sen Türk vatandaşı değil misin? hassas zamandayız" dedim.   

Kendisi de bana, "İstediğimi taşırım" dedi.  Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yakınıma gelince kendimi korumak için kendisine yumruk attım. 

Kendisini sözlü olarak uyarmam gerekirdi. Olay nedeniyle pişmanım.  Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı söylemde bulunmadım. 

Sadece Türk vatandaşı olduğunu düşündüğüm şahsı uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden şikayetçiyim."