EGM'den Antalya'da Yakalanan Uyuşturucu Kaçakçısına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, Luciano Camporesi'nin Antalya'da gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapıldı.

İtalya’da uluslararası uyuşturucu kaçakçılığından 22 yıl 8 ay hapse mahkum edilen ve dört yıldır aranan 47 yaşındaki Luciano Camporesi, İtalya ve Türkiye’den güvenlik güçlerinin işbirliğiyle 11 Kasım’da Antalya’da yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin açıklamada bulundu. EGM, Camporesi'yle ilgili olarak İtalya İnterpolü ile irtibata geçildiğini; sürecin hassasiyetle takip edildiğini bildirdi.

"Ndrangheta" suç örgütünün yöneticisi olan Luciano Camporesi'nin Türkiye'de olabileceğine dair İtalya İnterpolü'nden 26 Ekim 2022'de bilgi alındığı belirtilen açıklamada, "Geniş kapsamlı çalışmalar neticesinde söz konusu şahsın, farklı bir isim üzerine tanzim edilmiş orijinal Fransız pasaportu ile Ülkemize girdiği tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde, şahsın Ülkemize giriş yaptığı tarihte hakkında herhangi bir kırmızı bülten bulunmadığı anlaşılmıştır" denildi. 

Açıklamada, "Söz konusu şahısla ilgili olarak İtalya İnterpolü ile irtibata geçilmiş olup süreç hassasiyetle takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

emniyet genel müdürlüğü luciano camporesi kırmızı bülten uyuşturucu kaçakçılığı