Ehliyet Sınavında Kopya Çekmek İçin Kulağına Yerleştirdiği Böcek Hastanede Çıkarıldı

TAKİP ET

Kırıkkale'de ehliyet sınavından geçebilmek için kulağına böcek yerleştiren bir kişi eğitmenler tarafından yakalandı. Şahsın kulağındaki böcek hastanede çıkarıldı.

Kırıkkale'de ehliyet almak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav Merkezi'nde yapılan sınava giren S.A., yazılı sınavı geçebilmek için kopya düzeneği kurdu. Görüntülü ve sesli olarak dışarıyla iletişime geçmek üzere kulağına böcek, maskesine de kamera yerleştiren S.A., eğitmenler tarafından yakalandı. 

S.A.'nın şüpheli tavırları üzerine kopya çektiğini fark eden görevliler durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri S.A.'nın üzerinde dedektör ile arama yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan S.A., Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerine teslim edildi.

S.A. sınav merkezinden çıkarıldıktan sonra hastaneye götürüldü ve kulağındaki böcek çıkarıldı. Hastanedeki işlemlerin ardından emniyete götürülen S.A.'nın maskesindeki kamerayla soruları görüp, böcek sayesinde cevapları ileten H.K. da gözaltına alındı.

 

Kırıkkale ehliyet sınavı kopya böcek kamera hastane