17 Yaşındaki Ehliyetsiz Sürücü Motokuryeye Çarptı, Kurye Öldü: Katile Sadece Ev Hapsi Verildi

TAKİP ET

Olay, 20 Nisan Cumartesi günü Samsun'da gerçekleşti. Ehliyetsiz sürücü M.B. yönetimindeki 55 AAH 229 plakalı otomobil, kuryelik yapan Sefa Şerif Efe'nin kullandığı motosiklete, ardından elektrik direğine çarptı.

Kazada motosikletteki Efe yaralandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Efe, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Bir Kişiyi Öldürdü, Cezası Ev Hapsi Oldu

Olay sonrası 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü M.B., gözaltına alındı, ancak işlemler sonrası bir kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan şahısa mahkeme sadece ev hapsi vermekle yetindi.

TamgaTürk'e ulaşan Sefa Şerif Efe'nin kuzeni, bunun bir kaza değil cinayet olduğunu, verilen kararı hazmedemediklerini söyledi ve "Bu ev hapsi rezilliğinin daha fazla haber olması gerektiğini düşünüyorum. En azından genç kardeşimiz için yapabileceğimiz bir şey olmalı." dedi.

'Ev Hapsi Kararına İtiraz Edeceğiz'

Sefa Şerif Efe'nin çalıştığı iş yeri ile İstanbul Motosikletli Kuryeler Derneği'nin avukatı olan Iyaz Çimen de, "Özellikle geçen yılın açıklanan resmi rakamlarına göre, 300'ün üzerinde vefat gerçekleşmiş durumda. Cezaların caydırıcı olabilmesi adına, bu acı kazanın tekrar yaşanmaması için karşılığında, ev hapsinden daha ağır bir yaptırımın, en azından bir tutuklama tedbirinin uygulanmasının ve bir cana kastetmenin bu yöndeki bir acıya sebebiyet vermenin karşılığının 6 yıldan daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz ki yeniden böyle mağduriyetler ortaya çıkmasın. Bu yönde mücadelemizi verdikten sonra bunu başarabilirsek, yeniden bu gibi kazaların yaşanmayacağını görmek istiyoruz. Şu an gözaltı kararının akabinde tedbir olarak ev hapsi karar verildi. Dolayısıyla burada verilmiş karara itiraz ederek, tutuklanmasını talep edeceğiz" açıklamalarında bulundu.

Savcılığın, kararı bozması ve dosyayı yeniden açması bekleniyor.

samsun motokurye ehliyetsiz sürücü kurye öldü