Ek Bütçelere Doyamayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Dil İle Şükür Yetmiyor

TAKİP ET

Her yıl kendisine ayrılan bütçeyi erkenden bitirip ek bütçe isteyen Diyanet İşleri'nin Başkanı Ali Erbaş'ın şükür vaazları bitmek bilmiyor.

Ordu Altınordu Müftüğü'nün yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada da şükür vaazlarını eksik etmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Biz şükretme konumundayız. Şükür makamındayız. Rabbimizin verdiği nimetlere bakar mısınız; bu nimetleri bizim olmayanlarla paylaşmamız lazım" dedi.

"Paylaşıyoruz elhamdülillah devletimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, valiliklerimizle, belediyelerimizle, Diyanet İşleri Başkanlığımızın tüm mensuplarıyla nimetleri paylaşıyoruz. Rabbimiz bize daha çok veriyor. Öyle vaat ediyor ya; şükrederseniz artırırım" diyen Erbaş, "Dil ile şükür yetmiyor. Fiili olarak vererek, infak ederek şükretmemiz lazım. Kurban vesilesi ile Türkiye Diyanet Vakfı olarak; 149 ülkeye ulaşıyoruz. Biz gittiğimiz 149 ülkedeki 25 milyon insana 1 kilo, 2 kilo et götürmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlardan Diyanet Vakfı'na bağış istemeyi de ihmal etmeyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş vatandaşlara şükür vaazları veredursun 2020 yılı verilerine göre yılda 38,8 kilogram et tüketimi yapılan Türkiye, Gürcistan'dan sonra dünyada en az et tüketilen ülke konumunda.

Ek Bütçelere Doyamayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Dil İle Şükür Yetmiyor