Ek süre yok, terörist varsa öldürülür

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı bugün saat 22:00'da sona erecek olan 120 saatlik anlaşma için açıklamalarda bulundu

Milli Savunma Bakanlığı bugün saat 22:00'da sona erecek olan 120 saatlik anlaşma için açıklamalarda bulundu.

"Saat 22.00'de iş biter. Hala terörist varsa öldürülür"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "120 saat içerisinde, PKK/PYD/YPG'nin güvenli bölgeden çıkarılması, ağır silahlarının toplanması, tahkimatının imha edilmesi faaliyetlerinin tamamlanmasını yakından takip ediyoruz. Taciz ve saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir, 17 Ekim'den bu yana kuvvetlerimize karşı 40 taciz, saldırı gerçekleştirildi" açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Yarbay Şebnem Aktop Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi paylaştı. Aktop "Kara ve Hava Kuvvetleri Birlikleri arasında yakın koordinasyon ve işbirliği içinde, 12 Ekim'de Resulayn, 13 Ekim'de Tel Abyad ve meskun mahalleri 3-4 gün gibi kısa bir sürede kontrol altına alınmış, 13 Ekim'de harekatımızın güney sınırım oluşturan M4 kara yoluna el atılmıştır. Harekatın başlangıcından itibaren 765 terörist etkisiz hale getirilmiş, 111 yerleşim merkezi ile bin 500 kilometre karelik alan kontrol altına alınmış, 40 adet mayın ve 180 adet EYP tespit edilerek imha edilmiştir.

Harekatın başladığı günden bu yana 5 arkadaşımız şehit olurken 86 arkadaşımız yaralanmıştır." açıklamasında bulundu.

MSB kaynaklarından da ateşkes için "Net şekilde ifade ettik. Saat 22.00'de bu iş biter. Hâlâ terörist varsa etkisiz hale getirilir" açıklaması geldi.