Ekonomik Kriz Sri Lanka'da Halkı Ayağa Kaldırdı: Halk Başkanlık Sarayını Bastı

TAKİP ET

Derin bir ekonomik buhranla mücadele eden Sri Lanka'da halk isyan etti.

Sri Lanka'da ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren halk, ülkenin ticari başkenti Colombo'da polis barikatını aşarak başkanlık sarayını ele geçirdi.

Polis ve halk arasında ülkenin farklı yerlerinde çatışmalar meydana geldiği, Colombo'da polisin halka biber gazıyla müdahale ettiği fakat halkın polis barikatını aşarak başkanlık sarayına girmeyi başardığı bildirildi.

Başkan Rajapaksa Sarayı Terk Etti

Bazı protestocuların ellerinde Sri Lanka bayraklarıyla hükümet binasını da ele geçirdiği, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın ise protestocuların bastığı başkanlık sarayını terk ettiği öğrenildi. Rajapaksa'nın protestoculara yakalanmaktan son anda kurtulduğu iddia ediliyor.

"Çalınan Paramızı Geri Verin"

Eylemcilerden biri, ele geçirilen polis araçlarından birinin üzerine "Çalınan paramızı geri verin" yazdı. BBC'nin aktardığına göre bazı protestocular başkanlık sarayında bulunan havuza girerek yüzdü.

Başkan Rajapaksa Nerede?

AFP'ye konuşan üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Rajapaksa'nın Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürdüğünü ve askeri bir birliğin koruması altında güvenli bir yere gittiğini açıkladı.

Tarinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya kalan Sri Lanka'da yakıt, gıda ve ilaç kıtlığı çeken halk, Gotabaya Rajapaksa'nın istifa etmesini talep ediyor.

Enflasyon Yüzde 54,6

Mayıs ayında dış borçlarını ödeyemeyen Sri Lanka temerrüde düşmüştü. Ekonomik kriz nedeniyle ülkede günün büyük bölümünde elektrik kesintileri yaşanıyor ve yakıt kuyrukları olağan hale gelmiş durumda.

Sri Lanka'da enflasyon Haziran ayında yıllık bazda yüzde 54,6, gıda enflasyonu ise yüzde 80,1 olarak açıklandı. 

TÜİK Haziran Ayı Enflasyon Rakamlarını Açıkladı

ENAGrup Açıkladı: Enflasyon Yüzde 200'e İlerliyor

sri lanka ekonomik seylan halkı ayağa kaldırdı Gotabaya Rajapaksa