Ekonominin Kitabı: İngiliz Çift Daha Ucuza Geliyor Diye Londra'dan İstanbul'a Yemeğe Geldi

TAKİP ET

AKP'nin ekonomi politikalarıyla Türk lirasının değeri her geçen gün eriyor. Türk vatandaşları şehir değiştirmekte zorlanırken yabancılar ucuz alışveriş için Türkiye'ye geliyor.

Türk vatandaşları AKP'nin ekonomi politikaları sonucunda her geçen gün biraz daha fakirleşirken, İngiliz bir çift, Nusret'te yemek yemek için Londra'dan İstanbul'a geldi. Çift, Türkiye'ye gelmek, tatil yapmak ve yemek yemenin Londra'daki 1 öğünlerinden daha ucuz olduğunu söyledi.
 

Türkiye'ye Gelip Yemek İngiltere'de Yemekten Daha Ucuz


İngiliz The Sun gazetesi, Instagram'da halalfood.reviews diye bir sayfayı yöneten Birminghamlı Fahd ve Nashwa adlı çiftin, Nusret’te yemek yemek için Türkiye’ye uçtuğunu, yemek, tatil ve uçak bileti dahil yapılan ödemenin Nusret’in Londra şubesinde yemek yemekten daha ucuz olduğunu belirledi.

110 Sterline Yemek


Yemek yazarı ikili, Nusret’in Etiler’deki restoranına giderken, burada yalnızca 110 sterline (2 bin TL) Tomahawk bifteği ve yan ürünleri yedi. Gezi videosu kısa sürede 750 binden fazla kişi tarafından izlenirken, on binlerce yorum ve beğeni aldı. Türkiye’ye gelen yemek eleştirmenleri, “Yemekler harikaydı, tüm bu sürece değer” açıklamasını yaptı.

İkili, “Türkiye’ye kadar seyahat etmenin, tatil yapmanın, Nusret’te yemek yemenin, geri uçmanın daha ucuz olduğunu anladık ve yine de Londra restoranında tek bir öğün yemekten daha ucuza halettik” dedi. İkili sözlerini, “Londra şubesinde binler harcayacak gücümüz olsa yapardık ama yapamadığımıza göre İstanbuldayız!” ifadeleriyle sürdürdü.

ekonominin kitabı londra çift yemek türkiye nusret sterlin türk lirası akp