Ekonominin Kitabı: Yabancı YouTuber, İnsanları Türkiye'de Döviz Harcamaya Çağırdı

TAKİP ET

YouTube'ta yer alan Mick and Trudie kanalındaki yayıncı, Türk lirasının değer kaybetmesi nedeniyle yabancıları Türkiye'de para harcamaya çağırdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baskısı altındaki ekonomi yönetimi nedeniyle Türk lirası her geçen gün değer kaybederken döviz kurları rekor üstüne rekor kırıyor. 

Birçok ürün bu yüzden pahalılanmaya başladı. İnsanlar çocuklarının temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını, çocuklarının devlet korumasına alınmasını bile ister oldu. Buna rağmen AKP'li Cumhurbaşkanı Türkiye'de ekonominin kitabının yazıldığını iddia ediyor.

Hal böyleyken, yabancı bir YouTuber, Türk lirasının son zamanlarda yüzde 40'tan fazla değer kaybettiğini ifade ederek, yabancıları Türkiye'de döviz harcamaya ve Türklere yardımcı olmaya çağırdı. YouTube'a yüklenen videonun açıklama kısmında"Dolar, Euro veya Uk Stirling'iniz varsa Türkiye'de 'harcayın'! Türk Lirasının son zamanlardaki devalüasyonu birçok Türk insanının cebine girdi, ancak birçok şeyin yabancılar için ucuzlaşmasıyla, Türk insanına ve ekonomisine yardımcı olacak bu güzel ülkeye daha fazla turist gelmesini umuyoruz!" ifadeleri yer aldı. 

 

youtuber youtube video türk lirası