''Ekonomiyi Ayakta Tutuyoruz, Biz de Ön Saftayız'' Diyen Seks İşçileri Öncelikli Aşı Grubuna Girmek İçin Greve Başladı

TAKİP ET

Brezilya'daki seks işçileri öncelikli koronavirüs aşı grubuna alınmak için bir hafta boyunca greve gittiklerini duyurdu.

Brezilya'nın Belo Horizonte kentindeki seks işçileri, ekonomiyi ayakta tuttuklarını ve ön safta yer aldıklarını belirterek 'öncelikli aşı grubuna' dahil olma amacıyla greve gittiklerini duyurdu. 

Minas Gerais Eyaleti Seks İşçileri Derneği Başkanı Cida Vieira, "Biz de ön saftayız, ekonomiyi ayakta tutuyoruz ve aşılanmamız gerekiyor" dedi.

Aşı önceliği olan gruba dahil olmak için eylem yapan seks işçileri ''Seks işçiliği profesyonel meslektir’' ve ‘'Seks işçilerinin sağlığa ihtiyacı var'’ yazılı pankartlar açtı.

Eylemler sırasında konuşma yapan eylemci Lucimara Costa, "Her kesim ve türden insanla muhatap olduğumuz ve hayatımızı riske attığımız için biz de öncelikli gruba dahil edilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Erkeklere cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında bilgi vererek eğitim sürecine dahil olduklarını belirten Vieira "Biz de öncelikli grubuz, çünkü biz de sağlık eğitimcileriyiz, karşımızdakileri eğitiyoruz. Erkekler için cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar hakkında bilgi verdiğimiz, prezervatif dağıttığımız için bu grubun bir parçasıyız" dedi.

 

brezilya seks işçi öncelikli aşı grubu pankart ekonomi