Ekran Kartı Testi için FurMark Yazılımını Kullanabilirsiniz !

TAKİP ET

Geeks3D tarafından tasarlanan FurMark, ekran kartı performansını test eden bir yazılımdır. Ücretsiz  ve OPENGL API’sine dayalı yazılımdaki amaç grafik kartı kararlılık ve performansının test edilmesidir.

Windows işletim sistemi için hazırlanan FurMark, İngilizce dilinde hizmet vermektedir. GPU’nun sınırlarının zorlandığı bu yazılımda ekran kartının fazla ısınmasını sağlayarak sistemler test edilmektedir. Sistemlerin yüksek seviyede strese maruz kaldığı bu yazılımda, tam çalışması sağlanan ekran kartındaki olası hata ve arızalar böylece tespit edilebilir. Ekran kartınız hakkındaki bilgileri, bilgisayarı sökmeden edinmek için FurMark yazılımını kullanabilirsiniz.

Sade, kullanıcı dostu arayüzle geliştirilen FurMark programının kurulumu kolay ve hızlıdır. Basit işlem basamaklarını takip eden yazılım küçük boyutludur. Yüksek bir performans ile ekran kartını strese sokarak, test eden yazılımda sonuçların %100 doğru olabileceği söylenemez. Olası sonuçlar sunan program basit kullanımı sayesinde geniş kullanıcı kitlelerine ulaşabilmiştir. 

Eski bir tasarıma sahip olan FurMark ile maksimum güç tüketimini de takip edebilirsiniz. Bilgisayarlarınızın ekran kartı testlerini karşılaştırıp, sistemleriniz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Grafik testi sonuçlarınızı online olarak, arkadaşlarınız ile de paylaşabilirsiniz. Programda teste başlamadan önce ayarlar bölümünden test seçenekleri arasından seçim yaparak, test işlemini başlatabilirsiniz. Ekran kartı sıcaklığı yanı sıra fan hızını da öğrenebileceğiniz yazılımda test öncesi tüm sürücülerinizin güncelliğini kontrol etmeniz önerilmektedir. 

Maksimum sıcaklığın 90-95 olması gereken FurMark’ta, daha yüksek sıcaklıklar ekran kartınıza zarar verebilir. Hız aşırtma gibi testlerde ekran kartına fazla yük bindirebileceği için dikkatli kullanılması gereken bir program olan FurMark , CPU-Z gibi bilgisayardaki tüm donanımlar hakkında bilgi vermemektedir. Daha dikkatli kullanmakla birlikte CPU-Z yazılımından daha kolay ve sadedir. 

FurMark  yazılımındaki bazı özellikler;

    • OPENGL API desteği
    • Windows işletim sistemi
    • Küçük boyutlu
    • Ücretsiz
    • Yüksek hızlı ve performanslı
    • Ayrıntılı analiz raporları
    • Fan hızı kontrolü
    • Analizlerin online paylaşımı


FurMark, CPU-Z, Core Temp, SpeedFan, GPU-Z ve HWİNFO gibi bilgisayarların sistemleri ile ilgili bilgiler veren yazılımların güncel versiyonlarını https://www.indiriste.com/ yazılım sitesinden indirebilirsiniz.

FURMARK furmark yazılım ekran kartı testi ekran kartı yazılım ekran cpu-z