Ekrem İmamoğlu: Akıllarını Başlarından Alırım

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sert bir açıklama yaptı.

Çalışmaların sürdüğü Çekmeköy-Sancaktepe Sultanbeyli metro hattında incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin İBB'nin Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının yapımına ilişkin projeye onay vermemesini değerlendirdi.

Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının aslında İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü olduğunu belirten İmamoğlu, "Ben 32-33 yıla yakındır o bölgede yaşayan birisi olarak bu hatla ilgili ilk vaadi hatırlıyorum. 2003'ün aralık ayıydı. O halka ‘hemen seçimden sonra başlıyoruz' diye vermiş bir AK Parti hükümetinden bahsediyorum. Yıl 2004, aradan neredeyse 18 sene geçmiş. Ve bu hatta başlanamamış. Biz gelir gelmez çok öncelikli bir hat olarak bu işi ele aldık. Proje ve finansman sürecini tamamladık. Ankara’daki bütün kurum ve kuruluşlarla irtibata geçti arkadaşlar. Bu yaklaşık 9-10 aylık bir iş. O masalarda oturan insanlar ne yazık ki dün büyükşehirde bazı masalarda oturan insanlardı. O tarafına girmeyeceğim ama kişisel ihtirasın, kişisel kıskançlığın, yani İstanbul’a dair kıskançlığı olan bazı insanların bir hizmeti engelleme yönünde yaptığı kötülüğün bundan daha somut bir örneği olamaz. Bakın yaptığı kötülüğün bundan bunun içinde sayın bakanı kastediyorum, başka yöneticileri de kastediyorum" dedi.

Yapılacak olan hattın 3 buçuk milyon kişiyi ilgilendirdiğini belirten İmamoğlu, "İstanbul’da yaklaşık dört kişiden birinden bahsediyoruz. Bu sürecin işletilmemesi, onay verilmemesi, yatırım planına alınmaması İstanbul halkına ihanettir, kötülüktür" diye konuştu.

"Akıllarını Başlarına Devşirsinler"

"Birazcık erdemli davransınlar. Birazcık halka dair sorumluluklarını üzerlerine alsınlar. İnsanlar belki haklarında güzel dualar ederler. Akıllarını başlarına devşirsinler" diyen İmamoğlu, "Zaten gidiyorlar bari güzel gitsinler" ifadelerini kullandı.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanma izni yoksa niye borçlanmanın tarifinin altında olduğu bütçeyi üç ay önce onayladılar?" diye soran İmamoğlu, "Niye o zaman çıkıp ‘borçlanmanız yok’ demediler. Bütçe oyunu üzerinden bu milleti aldatamazlar. Bütçe ne biliyor musunuz? Dar gelirlinin cebindeki parayla gidip, 3 ekmek yerine 5 ekmek için Halk Ekmek büfelerinin önünde kuyruğa girendir bütçenin özeti. Gitsin ona baksınlar. Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım" şeklinde konuştu.

ekrem imamoğlu istanbul büyükşehir belediyesi ibb akıllarını başlarından alırım