Ekrem İmamoğlu, İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu Müjdesini Verdi

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakatı yapıldığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İstanbullulara müjde verdi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yapılan Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakatı sonrasında açıklama yapan İmamoğlu, ''Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakatı yaptık. EBRD ile gerçekleştirmeyi planladığımız ilk proje 3.5 milyon kişinin yaşadığı 5 ilçeden geçecek olan yaklaşık 25.5 kilometre uzunluğundaki İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metrosu olacak'' ifadelerini kullandı.

İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı projesinin bir bölümünün finansmanı için EBRD ile görüşen İmamoğlu, hattın 11.5 ve 14 km'den oluşan iki etaptan oluşacağını ifade ederek, "Hattın finansmanını konuşuyoruz. Hattı ikiye bölerek yapmayı da hedefleyebiliriz diye bir altyapı çalışmamız var. Şu anda EBRD ile bu süreci konuşuyoruz ve maliyetleri üzerinden mali desteklenmesini konuşuyoruz" dedi.

EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso da, "EBRD olarak hali hazırda İstanbul'daki iki metro hattına finansman sağlıyoruz, toplu taşıma ve kent hayatının diğer alanlarında yapılacak diğer iyileştirmeleri de finanse etmeye hazırız" şeklinde konuştu.

istanbul büyükşehir belediye başkanı ekrem imamoğlu ebrd avrupa imar kalkınma incirli sefaköy beylikdüzü