Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul Arsalarını Geri Alıp Atatürk Tarım Çiftliği Kuracağız

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi hakkında konuştu.

Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 Haziran'da temeli atılacağı söylenen Kanal İstanbul projesi hakkında konuştu.

Kanal İstanbul arsalarını geri alacaklarını ve o arsalara Atatürk Tarım Çiftlikleri kuracaklarını söyleyen İmamoğlu; "Arsaları satın alanların arazilerini o dönemki tarım arsası fiyatından geri alacağız ama rant bekliyorlarsa yok. Oraları tarım arazileri yapıp inşallah adını da Atatürk Tarım Çiftliği koyarız" dedi.

Cahillikten Kırılıyorlar 

Kanal İstanbul için,  "Karadeniz Marmara'ya göre çok daha temiz. Kanal İstanbul yapıldığında Karadeniz'e akan nehirlerin Marmara'ya karışması söz konusu. Bu da Marmara'daki su kalitesini artırıp deniz salyasını da bitirecek" açıklaması yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na da yanıt veren İmamoğlu, "Bu sözler üzerine o gün mesaj attım kendisine. Dedim ki bilimsel bir kanıtınız varsa bana yollayın. Bunu bu ülkenin bakanı açıklıyor. Bir tane bilimsel makale açıkla ya da bir bilim insanının ismini ver. Ben Ekrem İmamoğlu olarak şu ana kadar kullandığım hiçbir cümlenin sahibi değilim. Hepsi bilim insanlarının değerlendirmeleridir. Cahillikten kırılıyorlar"

ekrem imamoğlu kanal istanbul atatürk tarım çiftliği arsa