Ekrem İmamoğlu'na Bir Dava Daha: Hapis Cezası İsteniyor

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya yönelik konuşması nedeniyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın şikayeti üzerine, Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı'nda yaşanan olaylara ilişkin soruşturma tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturma sonucunda, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

İddianamede, müşteki Şadi Yazıcı'nın avukatlarının başvurusuna yer verildi. Yazıcı'nın dilekçesinde, 25 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı'ndaki konuşmasının ardından aracına doğru ilerlerken bazı kişilerin kendisini yuhaladığını ve saygısızca davrandıklarını belirttiği ifade edildi. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun da bu olaylarda tırmandırıcı ifadeler kullandığı ve saldırgan tavırları körüklediği iddiasında bulunduğu belirtildi.

İmamoğlu Sakinleştirmek İçin El İşaretinde Bulundu

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı tarafından sunulan beyanında ise müştekinin yuhalandığı sırada İmamoğlu'nun izleyicilere sakinleşmeleri ve susmaları için el işareti yaparak 3 kez ayağa kalktığını belirtti. Savcılık, müştekinin şikayetinin siyasi saiklerle ve ciddiyetten uzak bir şekilde yapıldığını ifade etti.

Siyasi Yasak Uygulanması da İstendi

Savcılık, Ekrem İmamoğlu hakkında "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesi olan siyasi yasak olarak bilinen "belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" maddesinin uygulanması da istendi.

Öte yandan, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama", "suç işlemeye tahrik" ve "iftira" suçlarından ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Ekrem İmamoğlu Savcılık Tuzla Belediye Başkanı Dava tutuklanma