Ekrem İmamoğlu'na 'Sahte Diploma' Soruşturması
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, diplomasının sahte olduğuna ilişkin iddialar üzerine "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatıldı.
Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, İmamoğlu'nun diplomasının sahte olduğunu iddia etmişti. Atay, İmamoğlu'nun Kıbrıs'ta eğitim gördüğünü ve 1987'de İstanbul Üniversitesi'ne yatay ve dikey geçiş yapmasının imkansız olduğunu öne sürmüştü.
İddianın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaparak İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olduğunu ve bu konudaki belgelerin hem İBB arşivinde hem de üniversite arşivinde yer aldığı bildirmişti.
İmamoğlu'nun lisans diploması da İBB Teyit hesabı tarafından paylaşılmıştı.
Ekrem İmamoğlu'na 'Sahte Diploma' Soruşturması
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ‘sahte diploma’ iddiaları üzerine "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla soruşturma başlattı.
Editör: Betül Gafa