Ekrem İmamoğlu Üçüncü Kez İstanbul'u Kazandı: Bu Şehir Bize Mustafa Kemal Atatürk'ün Emanetidir

TAKİP ET

Medyascope'un haberine göre, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’daki seçimi kazanması üzerine vatandaşlar Saraçhane’ye akın etti. Kutlamalara katılanların evlerine dönebilmesi için metrolar gece saat 02:00’ye kadar uzatıldı.

İmamoğlu Saraçhane'de Zafer Konuşması Yaptı

Erdoğan ile eş zamanlı olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Saraçhane’de konuşuyor. İmamoğlu, “16 milyon İstanbullu kazandı. Kutlu olsun. Bu seçimin kaybedeni yok. Bizim olduğumuz yerde öteki yok. Milletin her ferdine, her inancına, bütün mezheplerine, bu şehrin Kürtlerine, her etnik kökenden insanına hayırlı olsun” diye konuştu.

İmamoğlu, “Bu şehirde yeni bir kültür başladı. Milletin parası artık milletin oldu. Bundan yüzyıl önce bu şehir beş yıl işgal altında kaldıktan sonra tekrar bu şehrin kurtuluşuyla bu şehir aynı zamanda bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e teşekkür eden İmamoğlu, “İstanbul’da tek bir oyumuza bile zeval gelmemesini sağlayan il başkanımız Özgür Çelik’e teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Sizler dediniz ki ‘İstanbul’da israf dönemi bitti, partizanlık bitti bitti, partizanlık yok, liyakat var, halkçı belediyecilik var.’ Bu anlayış kazanmaya devam edecek. İstanbul’a hizmette seçilen seçilene saygı gösterecek. Vesayet kuramaz. Kanal yok, kanal yok. İstanbul var.” 

İmamoğlu, “Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibarıyla bitmiştir. Millet her zaman kazanır demiştik, millet kazandı. Millet kazanmaya devam edecek. Çok daha güzel yelken atacak” diye konuştu. 

ekrem imamoğlu kazandı istanbul büyükşehir belediyesi seçim sonucu balkon konuşması