Ekşi Sözlük, İmamoğlu'nun Trol Ağını Oluşturan Hesapları Kapattı

TAKİP ET

İBB'ye yakın hesaplar, Ekşi Sözlük'ün Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen hesapları gerekçe göstermeden kapattığını iddia etti. Ekşi Sözlük'ten konuya ilişkin olarak açıklama geldi.

Ekşi Sözlük, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, trol ağını oluşturan hesapları kapattı.

İBB'ye yakın hesaplar sosyal medyada Ekşi Sözlük'te bulunan hesapların gerekçesiz kapatıldığını yazarken Ekşi Sözlükten konuya ilişkin açıklama geldi.

'Gerekçe Göstermeden Kapattı'

Büyükşehir Çalışıyor isimli X hesabı, hesapların kapatılmasına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

''Ekşi Sözlük, Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen hesapları hiçbir gerekçe göstermeden kapattı.''

 

 

Gerekçe 'Çoklu Hesabın Kötüye Kullanımı' 

Ekşi Sözlük ise X hesabından konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada hesapların gerekçesiz olarak kapatılmadığını şu ifadeler ile belirtti:

''Aynı IP adresinden Ekşi Sözlük'e giren ve birbirlerinin başlıklarına entry'ler girerek başlıkların görünürlüğünü arttırmaya çalışan hesaplar, 15/01/2024'te "çoklu hesabın kötüye kullanımı" sebebiyle kapatıldı. Herhangi birini "desteklemek" sözlük hesabının kapatılma sebebi değildir.

İBB Sosyal Medya Koordinatörü olduğunu belirten Ulaş Yılmaz, ekibimize 11 hesap iletti ve hesapların yeniden kullanıma açılmasını talep etti. Ekibimizin işleminde hata olmadığından hesaplar açılmadı.''

 

Ekrem İmamoğlu İBB Ekşi Sözlük Trol Ağı Sosyal Medya