Eksikliği Çin Virüsünde Ölüme Yol Açabilen Vitamin Açıklandı

TAKİP ET

Hollanda ve Belçikalı bilim insanları, yaptıkları araştırma sonucunda K vitamini eksikliğinin çeşitli komplikasyonlara yol açabileceği ve Çin virüsüne yakalanan hastalarında ani ölüme neden olabileceği sonucuna ulaştı.

Hollanda ve Belçikalı bilim insanlarından oluşan araştırma ekibi, K vitamininin Çin virüsüne karşı önemine değinerek, eksikliğinin çeşitli komplikasyonlara yol açabileceği ve ani ölüme neden olabileceği konusunda uyarılar yaptı.

Bilim insanlarına göre, elastik lifleri tahribattan koruyan MGP proteininin aktivitesinden sorumlu K vitamininin eksikliği, Çin virüsü bulaşması durumunda daha ciddi akciğer hasarına yol açan önemli faktörlerden biri olmanın yanı sıra, vasküler esnekliğin azalmasına neden olan komplikasyonlara yol açabiliyor. Vücut, hasarı iyileştirmek için kan damarlarının duvarlarında kan pıhtıları 'oluşturuyor', bu durum kan dolaşımının bozulmasına ve hatta ani ölüme neden olabiliyor.

Bu nedenle beslenme alışkanlığında K vitaminine önem vermek, salgın günlerinde daha da önemli hale geliyor. K vitamini içeren besinler:

- Ispanak, pazı, brokoli, lahana, brüksel lahanası, karnabahar, kara lahana, kuşkonmaz, şalgam, pancar yaprağı, maydanoz, hindiba gibi bitkiler

-Bezelye, taze fasulye, soya ve meksika fasulyesi

-Domates

-Kırmızı ve beyaz et, ciğer ve böbrek gibi sakatatlar

-Yumurta

-Süt ve süt ürünleri

-Çilek, üzüm, kivi, böğürtlen, yaban mersini, avokado, incir, nar gibi meyveler

-Fındık, ceviz, kaju gibi kuru yemişler

k vitamini k vitamini içeren besinleri koronada vitamin eksikliği koronada k vitamini