Ekvador'da Bir Siyasetçi Daha Silahlı Saldırı Sonucunda Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Ekvador'da Revolucion Ciudadana Partisi'nin yerel lideri Pedro Briones, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Ekvador'da Revolucion Ciudadana Partisi'nin yerel lideri Pedro Briones, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.
 
Briones'in ölümü, Revolucion Ciudadana Partisi Üyesi ve devlet başkanı adaylarından Luisa Gonzalez tarafından doğrulandı. Gonzalez, sosyal medya hesabından, "Ekvador en kanlı dönemini yaşıyor. Şiddetin kurbanı olan meslektaşım Pedro Briones'in ailesine yürekten sarılıyorum" paylaşımında bulundu. Revolucion Ciudadana'nın yerel lideri Briones'e yönelik saldırının Esmeraldas ilinin kırsal bir bölgesinde gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı.

Ekvador'da Cumhurbaşkanı Adayı Silahlı Saldırıda Öldürüldü


Associated Press'e (AP) konuşan Gonzalez, devlet başkanı olursa suça karşı sert bir duruş sergilemeyi, emniyet güçlerinde "temizlik" yapmayı, ülke sınırları boyunca kontrolü artırmayı ve kolluk kuvvetlerine yönelik teçhizata yatırım yapmayı planladığını aktardı. Gonzalez, gözaltı yerlerinin "mahkumların ve organize suçun üretken olduğu ve onların eğlence merkezlerine dönüştüğünü" öne sürerek, Guillermo Lasso hükümetini, söz konusu bu yerlerin kontrolden yoksun olmasıyla eleştirdi. Ekvador'da son 4 haftada, bir devlet başkanı adayının ölümü de dahil olmak üzere, siyaset bağlantılı cinayetlerin sayısı 3'e yükseldi.

Ekvador Suikast Pedro Briones