Ekvador'da Cezaevleri İsyanı Sonrası Ölü Sayısı 75'e Yükseldi

TAKİP ET

Ekvador'da dün sabah saatlerinde cezaevleri isyanlarında, hayatını kaybedenlerin sayısının 75'e yükseldiği belirtildi.

Ekvator’da Guayaquil, Cuenca ve Latacunga kentlerindeki hapishanelerde dün sabah saatlerinde eş zamanlı olarak ceza evleri isyanları başlamıştı. İlk olarak 50 kişinin hayatını kaybettiği isyanlarında ölü sayısının 75’e yükseldiği aktarıldı.

Amerikan basınındaki haberlere göre yetkililer, Guayaquil, Cuenca ve Latacunga kentlerindeki hapishanelerde dün sabah saatlerinde  3 ayrı şehirde eş zamanlı başlayan ve çeteler arasındaki liderlik mücadelesinden kaynaklanan isyanlara polisin müdahalesi sonucu yaşamını yitiren mahkumların sayısının en az 75'e ulaştığını belirtti.

Devlet Başkanı Lenin Moreno ulusal cezaevi sisteminde acil durum ilan etti ve güvenliğin artırılması talimatını verdi.  Moreno, Ekvador Savunma Bakanlığına verdiği talimatta da cezaevlerinin çevresinde sıkı bir silah, cephane ve patlayıcı denetimi yapılmasını istedi. Yetkililer, cezaevlerine gönderilen 800 takviye güvenlik gücünün de desteğiyle kontrolün sağlandığını ifade etti.

Cezaevleri üst düzey yetkilisi Edmundo Moncayo, isyanların, polisin silah araması yaptığı sırada başladığını söyledi. Moncayo, olaylarda bazı cezaevi personelinin yaralandığını ancak bunlardan hayatını kaybeden olmadığını belirtti.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, bazı mahkumların başlarının kesildiği iddia edildi.

ekvador cezaevi isyan ölü 75 lenin moreno edmundo moncayo guayaquil cuenca latacunga