Ekvator'daki Cezaevinde Çıkan Kavgada 24 Kişi Öldü

TAKİP ET

Ekvator'daki Litoral hapishanesinde çeteler arasında çıkan kavga sonucunda 24 kişi öldüğü, 48 kişisinin ise yaralandığı açıklandı.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'un Guayaquil kentindeki Litoral hapishanesinde, çeteler arasındaki liderlik mücadelesinden kaynaklanan çatışma çıktı.

Litoral hapishanesi yetkililerinin açıklamasına göre, düşman çeteler arasında sabah saatlerinde başlayan çatışmalarda, 5 mahkumunun kafasının kesilerek, diğerlerinin ise kesici maddelerle öldürüldüğünü ifade edildi.

İlk tesbitlere ardından 24 kişinin öldüğü, 48 kişinin yaralandığı olayları kontrol altına almak üzere çok sayıda polis ve askeri birliğin cezaevine ulaştığı bilgisi öğrenildi.

Sosyal medyada bölge halkı tarafından paylaşılan videolarda, çok sayıda mahkumun çatılara çıktığı, cezaevinden ise silah ve patlama seslerinin geldiği görüldü.

Yerel basında çıkan habere göre, çatışma Los Lobos ve Tiguerones çetelerine mensup üyelerin bulunduğu 8 ve 9 numaralı koğuşlarda başladı.

Yaklaşık 38 bin tutuklu ve hükümlünün bulunduğu ülkede, çeteler arasında çıkan olaylar zaman zaman isyanla neticeleniyor.

Ekvator'da 23 Temmuz'da iki ayrı cezaevinde mahkumlar arasında çıkan isyanda 21 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı. Aynı zamanda 24 Şubat'ta 3 şehirde aynı anda çıkan isyanlarda da 80 mahkum yaşamını yitirmişti.

Ekvator İsyan Mahkum Çete Hapishane