Elazığ'da Doktora Tehdit: 'Bütün Mermileri Ağzına Boşaltacağım'

TAKİP ET

Elazığ'da bir doktor, bir hasta tarafından silahla tehdit edildi.

Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre dün öğle saatlerinde Elazığ'da özel bir hastanede meydana gelen olayda MR çektirmek üzere hastaneye gelen bir hastayı muayene eden Nöroloji Uzmanı Dr. Oktay Kapan, hastaya bir sağlık probleminin bulunmadığını söyledi. Aynı hastanın 8 ay önce de MR çektirdiği öğrenildi.

"Beynimde Çip Var, Amerika Beni Dinliyor"

Dr. Kapan, hastanın kasım ayında da hastaneye geldiğini ve "Beynimde çip var, Amerika beni dinliyor. Tespit et çıkar" dediğini söyledi. O günden itibaren hastanın sosyal medya üzerinden ve hastaneye gelerek kendisini tehdit ettiğini belirten Okay Kapan, "Sen nasıl doktorsun, nasıl Hipokrat yemini ettin? Korkun ne?" dediğini aktardı. 

Olaya ilişkin şikayetçi olmadığını belirten Dr. Kapan, "Alıp bırakacaklar ve başıma bela olacak. Nasıl şikayetçi olayım?" diye konuştu. 

"Bütün Mermileri Ağzına Boşaltacağım!"

Dün öğle saatlerinde hastaneye gelen hastaya bir rahatsızlığı olmadığını söyleyen Kapan, "Bir kere çekmişsiniz, ikinciye gerek yok, bir daha para verme" dedi. Ancak hasta, Kapan'ın sözlerine saldırıyla karşılık verdi. 

Belindeki silahına elini uzatan hasta, "Ucunda mermi var, namluya sürdüm. Bütün mermileri ağzına boşaltacağım" dedi. Olayı anlatan Kapan, bu sırada hastanın üzerine atlayarak silahını çekmesine engel olduğunu ve silahı elinden aldığını ifade etti. Olayın ardından Kapan, gözaltına alınan hastadan şikayetçi oldu.

"Bir Saniye İle Hayatımı Kurtardım, Peki Yarın?"

Kapan, emniyetin kendisine silahın gerçek olduğunu, merminin namluda ve ateşlenmeye hazır olduğunu bildirdiğini aktardı. "Bugün bir doktor daha ölecekti hiç yere" diyen Kapan, "Bu tür adamlar kısa sürede dışarı çıkıyor. Bana yapılan bir savcı veya hakime yapılsa sonuç yine aynı mı olacak? Sağlık çalışanları sürekli saldırıya uğruyor. Çıkan kanunlar var ama değişen bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Kapan, "Bu ne zaman son bulacak? Biliyorum, bu ilk değil son da olmayacak. Bir saniye ve bir hareket ile hayatımı kurtardım, peki yarın?" siteminde bulundu.

elazığ özel hastane doktora tehdit bütün mermileri ağzına boşaltacağım beynimde çip var amerika beni dinliyor tespit et çıkar