Elazığ'da Kılıçdaroğlu'na Yönelik Afişleri Hazırlayan Firmadan Açıklama Geldi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elazığ'a ziyareti öncesinde şehirde Kılıçdaroğlu'nun "Selahattin Demirtaş'a şeref madalyası takacağına" yönelik sözler söylediği iddiası yer alan afişler asılmıştı. Söz konusu afişleri hazırlayan firma, afişlerin Cumhur İttifakı tarafından sipariş edildiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'ı ziyaret ederek bir okulun temel atma törenine iştirak etmiş, partisinin grup toplantısını şehirde gerçekleştirerek halka hitap etmişti.

CHP liderinin şehre gelişinden önce reklam panoları aynı afişle donatılmıştı.

"Kılıçdaroğlu buna cevap verebilir mi?

'Selahattin Demirtaş'ın göğsüne şeref madalyası takacağım.

Kemal Kılıçdaroğlu — CHP Genel Başkanı"

Kılıçdaroğlu'ndan Afişin Önünden Açıklama

Bu afişin önünde çektirdiği bir fotoğrafla açıklama yapan CHP lideri şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bay Kemal’in şehre ziyaretini provoke etmek için, her yeri bunlarla donatmışlar. İnanın genelde hiç umursamam Saray provokasyonlarını; ancak üzücü olan şey şu ki, bu ucuz provokasyonlar yapılırken, yurttaşlarımızın kırılan kalplerinin ne olacağını kimse düşünmüyor.

Ne uğruna yapıyorsunuz bunları? Biraz daha çalmak çırpmak için. Yurttaşlarımıza hakaretler etmeye, ayrıştırmaya değer mi ey saray? Gözünüz ne zaman doyacak sizin? Üç günlük, hepimizin ancak biçare olduğu bu dünyada, bu kavga hiç mi bitmesin istiyorsunuz?

 

Sizinle bizim aramızda bir temel fark var. Biz vatanseveriz, siz ise oy için her bir şeyin mübah olduğunu düşünen fırsatçılar. Vatanseverler oy için ülkesinin insanını devletine küstürmez. Neyleyim o oyları? Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz!

Biz barışacağız. Vallahi de billahi de barışacağız! İnadına can cana, yan yana olacağız. Başaracağız biz bunu. Bize nasip olacak göreceksiniz. İnadına et ile tırnak olmaya devam edeceğiz. İnadına helalleşeceğiz. İnadına hep beraber, hep beraber."

Afişleri Hazırlayan Firma'dan Açıklama: Cumhur İttifakı İstedi

Söz konusu afişleri hazırlayan REKA Reklam Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karatepe, şu açıklamayı yaptı:

"Son günlerde kamuoyunda gündem oluşturan billboardlarda yer alan afişlerin baskısı, Cumhur İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin talebiyle şirketimiz tarafından yapılmıştır.

Baskısını yaptığımız açık hava reklam mecralarının işletmesi ve asım işleri bize ait değildir. Baskısını yaptığımız açık hava reklamları (Billboard, Raket, Totem ve Megalight) yetkili şirket tarafından bizden teslim alınmış ve asımı yine bizden teslim alan şirket tarafından yapılmıştır.

Kamuoyunda, şirketimizin 3. şahıslarla ortaklık yaptığı iddiaları dolaşmaktadır. Bu iddiaların asla gerçeklik payı yoktur. Şirketimiz, REKA Reklam/ MUSTAFA KARATEPE adıyla 16.10.2016 yılında resmi olarak faaliyete başlamış ve halen faaliyetlerine reklam, baskı, fuarcılık, dezenfeksiyon ve organizasyon konularında devam etmektedir. 

Bir takım çevrelerin çıkar ya da provoke amaçlı iddia ettikleri gibi şirketimizin kurulduğu günden bu yana 3. şahıslarla hiçbir ortaklığı olmamıştır. Şirketimiz, misyonumuz ve ticari anlayışımız gereği bugüne kadar hiçbir siyasi partinin ne yanında ne de karşısında yer almamış, tam aksine hepsine eşit mesafede bulunmuştur ve böyle olmaya da devam edecektir. Geldiğimiz noktada kamuoyunda yer alan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak adına böyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Saygılarımla kamuoyuna arz ederim."

Kılıçdaroğlu Ne Söylemişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın haksız yere cezaevinde olduklarını savunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sanıyorlar ki Osman Kavala da Selahattin Demirtaş da ‘Ben ettim sen etme’ diyecekler. Asla demezler. Haksız yere içeride tutulanlar içeride kaldıkları süreyi göğüslerinde hep bir şeref madalyası olarak taşıyacaklardır. 'Adaletsizliğe karşı en büyük mücadeleyi bedel ödeyerek biz yerine getirdik' diyeceklerdir."

 

elazığ kemal kılıçdaroğlu yönelik afişleri hazırlayan frima firmadan açıklama geldi cumhur ittifakı oluşturan partiler istedi