Elazığ'da Kırım Tatarı Sığınmacıların Olduğu Kampta Tahtaya 'Putin Dünyanın En Güçlü Lideridir' Yazıldı

TAKİP ET

Ukrayna'daki savaştan sonra Türkiye'ye gelen Kırım Tatarı sığınmacıların bir kısmı Elazığ'a yerleştirildi.

Eli kanlı Rus diktatörü Putin'in hırsları uğruna Rusya, Ukrayna'ya saldırdı. Savaş nedeniyle birçok Ukraynalı vatanlarından oldu. Vatanlarından olan ve Türkiye'ye gelen Ukraynalılar arasında Kırım Tatarları da bulunuyor. 

Kırım Tatar Taburu'nda eli kanlı Rus diktatörü Putin'e karşı savaşan askerlerin aileleri de Türkiye'ye gelenler arasında. 

Independent Türkçe'nin haberine göre Kırım Tatar ve Ahıska Türklerinden oluşan 5 otobüslük bir sığınmacı grubu kafilesi, Mart ayında Kırklareli'ndeki sığınmacı kampına yerleştirilmişlerdi. Buradaki sığınmacılar daha sonra Elazığ'a nakledildi. 

Elazığ'ın Ukrayna konsolosluğuna uzak olması nedeniyle buraya gitmek istemeyen sığınmacılara yetkililerin"Ya Elazığ'daki mülteci kampına gidin ya kendi imkanlarınızla kiraya çıkın ya da Ukrayna'ya dönün" dediği belirtildi. 

Ukrayna'da savaşan Kırım Tatarlarının ailelerinin yerleştirildiği Elazığ'daki kampın ise koşullarının oldukça kötü olduğu ifade ediliyor. Independent Türkçe'ye konuşan bir kamp sakini, hasta ve yaşlıların kamp şartlarına dayanamadığını ifade etti ve gözleri görmeyen bir sığınmacı ile hamile bir kadının kendi imkanlarıyla ülkelerine geri döndüğünü belirtti.

Öte yandan kampta çocuk bezi, mama, battaniye gibi temel ihtiyaçların dağıtılmasında  da güçlük çıkarıldığı belirtiliyor. 

5 kişilik aile için verilen sabah kahvaltısı

Okulda Skandal Cümle

Asıl büyük skandal ise savaştan kaçan çocukların eğitim görmesi için kaydedildiği okulda yaşandı. Ülkeleri eli kanlı Rus diktatörü tarafından işgal edilen çocukların matematik dersinde mantık konuları işlenirken tahtaya yazılan "önermelerden" biri "Putin dünyanın en büyük lideridir" cümlesi oldu.

Erdoğan'a Mektup

Kampta yaşayan asker aileleri AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Elazığ'daki şartları şikayet eden bir mektup da göndermek istiyor.

"Sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" hitabıyla başlayan mektupta şu ifadeler yer alıyor: 

"Biz, Elazığ'ın konteyner kentinde yaşayan Ukrayna'nın Kırım Taburu'nda savaşan askerlerin aileleriyiz. 

Bu zor dönemde Türk devleti bize yardım eli uzattığı için minnettarız. 

Önce Kırklareli ilinde kalıyorduk, ancak 17 Ağustos tarihinde, bizi önceden uyarmadan, sadece 4 gün verilerek (bunun 2 günü zaten hafta sonu tatiliydi) Kırklareli'nden Elazığ'a götürüldük. 

Bulgaristan sınırına ve Ukrayna Başkonsolosluğu'na olan oldukça uzak mesafe, özgürlüğümüz için savaşan yakınlarımızı görme şansını bize bırakmıyor. 

Yaklaşan soğuklar nedeniyle çocuklarımız ve yaşlılarımız sık sık hastalanıyor bu durum da bizi endişelendiriyor.

Durumumuzu biraz kolaylaştırmak adına başka bir ikamet yeri göstermenizi rica ederiz."

elazığ kırım tatarı putin rusya ukrayna savaşı