Elazığ Valiliği: Elazığ, OHAL İlan Edilen İller Arasında Yer Almıyor

TAKİP ET

Elazığ Valiliği, OHAL ilan edilen iller arasında bulunmadıklarını, genel hayata etkili afet bölgesi ve mücbir sebep hali ilan edildiğini bildirildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana 3 ay devam edecek şekilde olağanüstü hal ilan edilmişti.

Deprem bölgesine daha sonra eklenen Elazığ'da valilik, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerin arasından kentin yer almadığını duyurdu.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “10.02.23 tarih ve 32100 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan kanuna göre Elazığ OHAL ilan edilen iller arasında bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada, "Öte yandan, AFAD Başkanlığının 15.02.23 tarih ve 492100 sayılı oluru ile Elazığ, tüm ilçe, mahalle ve köyleri ile birlikte ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edilmiştir. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 16.02.23 tarih ve 1975 sayılı oluru ile Elazığ için mücbir sebep hali ilan edilmiştir” denildi.

elazığ valiliği ohal elazığ ohal