Elazığ'da Rottweiler Cinsi Köpek 5 Yaşındaki Kızı Kafasından Isırdı

TAKİP ET

Elazığ'da Rottweiler cinsi bir köpek 5 yaşındaki bir kız çocuğunun kafasını ısırdı.

Elazığ'ın Çatalçeşme Mahallesi'nde yer alan TOKİ konutlarında meydana gelen olayda, Toplu Konut İdaresi şantiyesinde beslenmekte olan Rottweiler cinsi köpek başıboş halde gezmekteydi.

5 yaşındaki Ebrar Uğraş ise TOKİ konutlarındaki yeni evlerinin yakınlarındaki parka gitmek için evinden çıktı. Bu sırada başıboş halde gezen köpeğin saldırısına uğrayan küçük Ebrar'ın imdadına etraftaki gençler yetişti.

Gençler sopalarla köpeğe müdahale ederek 5 yaşındaki kızı güçlükle kurtarırken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük kızı Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı.

Kaldırıldığı hastanede başına 7 dikiş atılan 5 yaşındaki Ebrar Uğraş'ın 3 gün boyunca müşahade altında tutulacağı bildirildi.

Çocuklarımız Orada Korku İçinde Yaşıyorlar, Artık Aşağı İnmek İstemiyorlar

Olayla ilgili konuşan 5 yaşındaki Ebrar'ın annesi Elif Uğraş saldırının yaşandığı TOKİ konutlarına henüz 2 gün önce taşındıklarını belirterek "Ben evi temizlerken büyük çocuğum 'anne parka gidelim' dedi. Ben de 'siz geçin ben geliyorum' dedim. 5 dakika olmadan aşağı indiler. Bir baktım balkondan sesler geliyor. Çocuğum 'kurtarın bizi, imdat' dedi. İlk başta sesi algılayamadım, sonra baktım ki kızımın sesi" diye konuştu.

"Balkondan aşağıya baktım, köpek üstüne çullanmıştı ve gençler birinci katın balkonundan atlayıp sopalarla uğraşmışlar" diyen Uğraş, "Ben merdivenlerden inene kadar baktım köpek gitmiş. Gençler 'abla sopayla zor üstünden aldık, bırakmıyordu köpek' dedi. Ondan sonra hafif ısırıklar zannettim, bu kadar kötü olduğunu bilmedim. Hastaneye geldik, hastanede ilk müdahalesini yapıldığında gördüm. Bayağı bir delik açılmıştı, bayağı kötü olmuştu. İlk müdahaleyi yaptılar" ifadelerini kullandı.

"Sahipsiz köpekleri bırakmayın, sahibi varsa da bırakmasınlar köpeklerini. Çocuklarımız orada korku içerisinde yaşıyorlar, artık inmek istemiyorlar" diyen Uğraş, "Diyorlar TOKİ evinden taşınalım. Ben kötü oldum, üzüldük. Yeni evin heyecanını yaşayamadık, hissedemedik. Böyle bir durum yaşadık. Allah kimseye vermesin, kimsenin evlatları yanmasın, canı yanmasın. Şikayet ettik, eşim de şikayet etti. Peşini bırakmayacağız. Köpeğin sahibinin bir ceza almasını istiyoruz. Çocuğumun birkaç yerinden 6-7 dikiş atıldı. Doktorlar Pedagog'un görmesi lazım, 1-2 doktorun daha görmesi lazım, müşahade altında tutacağız. Kuduz var mı, nöbet geçirir mi, iltihap kapar mı, mikrop kapar mı diye 3 gün boyunca müşahade altına alacağız dedi. Başka doktorlardan da ne yapabiliriz, başka neler yapabiliriz diye detay alacaklar. Ona göre bize bir şeyler söyleyecekler" dedi.

Elazığ'da Rottweiler Cinsi Köpek 5 Yaşındaki Kızı Kafasından Isırdı