Elektrik Duasına Çıkan Köylülere Suç Duyurusu

TAKİP ET

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Urfa'nın Suruç ilçesinde 'elektrik duası'na çıkan köylüler hakkında 'halkı DEDAŞ'a karşı kin ve düşmanlığa kışkırtma' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Urfa Suruç'un Aşağıkarıncalı Mahallesi'nde gerçekleştirilen elektrik duası eylemininin ardından ilginç bir gelişme yaşandı. DEDAŞ, elektrik duasına çıkan 15 mahalle sakini hakkında “Halkı DEDAŞ’a karşı kin ve düşmanlığa kışkırttığı” iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Olay üzerine savcılık 15 kişi hakkında soruşturma başlattı. Elektrik duasına katılanlardan Mustafa Tüzün, “Dua etme ne zamandan beri suç oldu" derken CHP'li Mahmut Tanal, “Elektrik duasına çıkan kişiler masumdur" paylaşımında bulundu.

Elektrik duası eylemine imamlık yapan ve günde 12 saat elektriklerin kesilmesi nedeniyle artık bezdikleri için elektrik duasında bulunduklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Mustafa Tüzün, “Dua etme ne zamandan beri suç oldu. Biz devletimizin yanında olan vatandaşlarız. Biz sadece mağduriyetimizi kul çözmeyince sorunumuz çözülsün diye Allaha dua ettik” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise sosyal medyadan şöyle tepki gösterdi: “Elektrik duasına çıkan kişiler masumdur. O zaman DSİ de yağmur duasına çıkan diyanet hakkında suç duyurusunda bulunsun.

urfa suruç suç kin düşmanlık dedaş dicle elektrik anonim şirketi chpli akpli mahmut tanal milletvekili dsi yağmur duası dua mustafa tüzün imam duyuru duyurusu kışkırtma düşmanlığa