Elektrikli Scooterlar İçin Belli Alanlara Park Yasağı Getirildi

TAKİP ET

UKOME toplantısında elektrikli scooterların bazı noktalara park etmeleri yasaklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından sunulan 'bin yeni taksi' teklifi bugün yapılan UKOME toplantısında 9. kez reddedilmiş, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ise İBB'nin teklifine "Sizler bizi vatandaşla düşman ettiniz. 15 Temmuz'da köprülere ilk biz çıktık. Taksilerde doğum yapan bayanlar, hanımefendiler var. Medya iki üç tane kötü taksiciyi alıp PR çalışması yapıyor ve sektörü kötülüyor" ifadeleriyle karşı çıkmıştı.

Ancak UKOME toplantısında yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu yeni taksi plakası teklifi görüşülmedi. Bunun yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Haliç Tersanesi'nde kendi imkanlarıyla ürettiği "Deniz Taksileri" için geçerli olacak ücretler de belirlendi.

Toplantıda deniz taksilerinde ilk mil için 100 lira, 1-4 mil arası mil başına 75 lira, 4-8 mil arası mil başına 60 lira, 8 mil sonrasında mil başına 48 lira ücret uygulanması kararlaştırıldı.

Elektrikli Scooterlar İçin Park Alanı Kısıtlaması

Toplantıda alınan kararlara göre elektrikli scooterların artık Cumhurbaşkanlığı'na ait binalara 100 metre mesafe içerisinde, diplomatik temsilcilikler ve cezaevi giriş-çıkış kapılarına 20 metre mesafe içeriisnde, askeri güvenlik ve yasak bölgelelerinin giriş ve çıkış kapılarına 20 metre mesafede, metro istasyonlarının girişlerine 5 metre mesafede, tramvay hatlarına 2 buçuk metre mesafe, saray ve kasırların duvarlarına, sağlık kurumları, okul ve itfaiye gibi kamu kurumlarının giriş ve çıkışlarına, yaya geçitlerine, engelli yolları üzerine, engelli rampalarına, yangın musluklarına, toplu taşıma duraklarına park edilmesi yasak olacak.

Elektrikli Scooterlar İçin Belli Alanlara Park Yasağı Getirildi