Elektronik Alışveriş Sitelerinde Korsan Kitap Satılıyor

TAKİP ET

Ankara'da yaşayan tarih öğretmeni Beyza Nebioğlu elektronik alışveriş siteleri üzerinden korsan kitap satışı yapıldığını ortaya çıkardı.

Eşinin kendisine hediye olarak bir internet sitesinden 182 TL bedelle 7 kitaplık bir Oğuz Atay seti aldığını söyleyen Nebioğlu, kitapları aldığında görünüşünden ‘sahte’ olduğunu anladığını söyledi.

Kitapların sahte olduğunu anladıktan sonra söz konusu e-alışveriş sitesi olan n11’i aradığını ve şikâyetçi olduğunu söyleyen Nebioğlu, firmayla yaşadığı süreci Twitter üzerinden şöyle aktardı:

"Müşteri temsilcisi satıcıyla iletişime geçmeyin, geçerseniz biz aradan çıkarız dedi. Tamam dedim. Şikâyetimi oluşturdular. 15 gün boyunca her gün aradım, bandrol kontrollerimin görsellerini gönderdim. Sürekli inceliyoruz dediler. En sonunda çarşamba sabah arayarak "Kitapları inceledik, orijinal" dediler. Bunu duyunca şok oldum, ben size orijinal olmadığını kanıtlarıyla gösterdim, siz de bana orijinal olduğunu kanıtlayın o zaman dedim. Bana satıcı firma ile görüştüklerini ve tedarik faturasından orijinal olduğunu tespit ettiklerini söylediler. Sonra da isterseniz iade alalım dediler."

Konuyla ilgili görüş almak istenilen n11 yetkililerinin ise telefon aramalarına ve maillere dönüş sağlamadığı öğrenildi.

kitap elektronik alışveriş internet kitap n11 n11 kitap kitap skandalı sahte kitap n11 sahte kitap internet sahte kitap beyza nebioğlu