Eli Ayağı Tutan Norveçli Bir Erkek, Kendisini Engelli Bir Kadın Olarak Tanımladı: Tekerlekli Sandalyeye Biniyor

TAKİP ET

Norveç'te bir adam, engelli bir kadın olarak yaşamaya başlama kararını anlattığı röportajla sosyal medyada öfke yarattı. Adam, doğuştan belinden aşağısı felçli bir kadın olmayı dilediğini söyledi.

Norveç’te yayın yapan God Morgen Norge programı 28 Ekim’de Jørund Viktoria Alme ile bir röportaj yayınladı. Fiziksel bir engeli olmamasına rağmen kendisini engelli bir kadın olarak tanımlayan Alme, hayatı boyunca belinden aşağısı doğuştan felçli bir kadın olarak doğmayı istediğini söyledi.

Oslo’da Handelsbanken adlı bir bankada kredi analisti olarak çalışan Alme, 2020 yılında Facebook’ta trans-engelli olduğunu duyurduğundan beri eleştirilerin odağı oldu.

Alme, hiçbir fiziksel engeli olmamasına rağmen şu anda “neredeyse her zaman” tekerlekli sandalye kullanıyor.

Jørund Viktoria Alme, 53 yaşında, engelli bir kadın olarak tanımlanıyor ve hiçbir fiziksel engeli olmamasına rağmen kamuya açık yerlerde tekerlekli sandalye kullanıyor.

Alme, cinsiyet disforisi yanında Beden Bütünlüğü Bozukluğu olduğunu iddia ediyor. Kendisini nasıl algıladığı ile bedeninin nasıl işlev gördüğü arasında bir bilişsel “uyumsuzluk” olduğunu iddia eden Alme, şu ifadeleri kullandı:

“Bir bilişsel uyumsuzluk bu: Benim erkek bir bedende kadın olduğumu hissettiğim gibi, belimden aşağısının felçli olması gerektiğini de hissediyorum. Bu, topluma yük olma isteği değil. Bu, tekerlekli sandalyenin benim günlük hayatta, hem özel hem de iş hayatında işlev görmeme yardımcı olan bir araç olmasıyla ilgili.”

 

Jørund Viktoria Alme transgender erkek kadın trans kadın norveç engelli tekerlekli sandalye