Eli kanlı Rus Diktatörü Vladimir Putin, Polonya'yı Tehdit Etti

TAKİP ET

Eli kanlı Rus Devlet Başkanı Putin, Rusya Güvenlik Konseyi'yle çevrim içi toplantı yaptı.

Ukrayna’nın, gerçekleştirdiği “intihar saldırıları” nedeniyle önemli kayıplar yaşadığını savunan diktatör Putin “Ukrayna ordusu oluşumları, intihar saldırıları sonucunda çok büyük kayıplar verdi. Bu kayıplar, on binlerce, tam olarak on binlerce insana ulaştı” dedi.

Polonya’nın, Ukrayna’ya askeri birlikler göndermeyi planladığına dair raporlar gördüğünü aktaran eli kanlı Rus lider, “Polonyalı liderlere gelince, muhtemelen NATO şemsiyesi altında bir koalisyon kurmayı ve daha sonra kendileri için büyük bir parçayı koparmayı planlıyorlar. İnanışlarına göre, tarihi topraklarını yani bugünün Batı Ukrayna'sını geri kazanmak için Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan müdahale etmeyi bekliyorlar. Belarus toprakları için de hayal kurdukları biliniyor” değerlendirmesini yaptı.

"Belarus’a karşı saldırganlık, Rusya'ya karşı saldırganlık"


Putin, Belarus’un Rusya için bir müttefik olduğunun altını çizerek, “Belarus’a karşı saldırganlık, Rusya'ya karşı saldırganlık' anlamına gelir. Elimizdeki tüm imkanlarla buna yanıt veririz. Tek bir şey söyleyeceğim, bu çok tehlikeli bir oyun ve bu tür planları yapanların bunların sonuçlarını düşünmelidir” diye konuştu.

Polonya’nın batıdaki topraklarının Sovyetler Birliği'nin lideri Josef Stalin'in hediyesi olduğunu söyleyen Putin, “Polonya, Sovyetler Birliği sayesinde, Stalin'in yaklaşımı sayesinde Batı'da önemli topraklar, Almanya’dan toprak aldı. Günümüz Polonya'sının batı toprakları, Stalin'in Polonyalılara armağanıdır. Varşova'daki arkadaşlarımız bunu unuttular mı? Onlara hatırlatacağız” ifadelerini kullandı.

Belarus Rusya Ukrayna Putin