Eli Kanlı Rus Diktatörü: Belarus'a Taktik Nükleer Silah Yerleştireceğiz

TAKİP ET

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin, kuklası yaptığı Belarus'a taktik nükleer silah yerleştireceklerini belirterek, 'Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız' dedi.

Kremlin rejiminin propaganda aygıtı olan Rossiya-24 televizyon kanalına röportaj veren Eli kanlı Rus diktatörü Putin, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Diktatör Putin, Ukrayna’ya silah sevkiyatının Rusya için tehdit oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya cevap verirken, “Elbette tehdit var. Çatıştığımız ülkeye silah sevkiyatı yapıldığında bu, gerçekten tehdittir” diye konuştu. Ancak, Batılı ülkelerin Ukrayna’ya silah sevkiyatının Rusya’nın uluslararası yükümlülüklerini ihlal eden bir hareket olacağını savundu.

Rus Diktatör, Ukrayna’ya sevk edilen silah sayısının yüksek olduğunu belirterek ABD’nin her ay 14-15 bin top mermisi ürettiğini söyledi. Ancak, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin bir gün ve bir gecede 5 bine yakın top mermisi kullanabildiği bilgisine değinen Putin, ABD’nin gelecek yıl her ay 42 bin, 2025’te ise 75 bin top mermisi üretmeyi planladığını söyledi.

Putin, İşgalci Rusya’nın ise aynı sürede üretim kapasitesini üç kat artırdığını ve Batı’nın Ukrayna’ya sevk etmeyi planladığı silah miktarından daha fazla top mermisi üretebileceklerini ifade etti.

Putin, Belarus’ta taktik nükleer silahların yerleştirilmesine yönelik planların, uluslararası yükümlülükleri ihlal etmeyeceğini vurguladı. Bu silahların, Rusya’nın ulusal güvenliği için bir tehdit oluşturacak durumda olduğunu savunarak, Batı’nın nükleer silahların yayılmasını engellemeye yönelik yükümlülüklerini de hatırlattı.

'Zayıflatılmış Uranyumlu Mühimmat'

Diktatör Putin, Britanya'nın Ukrayna'ya zayıflatılmış uranyumlu mühimmat sevkiyatı yapacağı açıklaması üzerine konuştu ve bunun radyasyon açısından tehlikeli olduğunu belirtti.

Eli kanlı diktatör, bu tür mühimmatın eski Yugoslavya ve Irak'ta kullanıldığını ve kanserin artmasına yol açtığını hatırlattı.

Ukrayna topraklarının ve vatandaşlarının bu mühimmatın kullanımı ile zarar göreceğini iddia eden Kremlin ağası, ülkesinin bu duruma yanıt verebilecek kapasitede olduğunu söyleyerek kendi ellerinde yüz binlerce benzer mühimmat bulunduğunu ancak şimdilik bunları kullanmadıklarını belirtti.

'NATO da Aynısını Yaptı'

Diktatör, taktik nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerini ihlal etmeden Belarus'a nükleer silah yerleştireceklerini vurguladı. Bu amaçla, Belarus uçaklarının yeniden donatılması konusunda yardımcı olduklarını belirtti ve bu uçaklardan 10 tanesinin taktik nükleer silah kullanmak için hazır olduğunu açıkladı.

Putin, Belarus'a yüksek hassasiyetli füze sistemleri olan 'İskender'leri teslim ettiklerini hatırlattı ve bu sistemlerin de taktik nükleer silahlarla donatılacağını söyledi.

Batı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve diğer agresif davranışları nedeniyle Rusya'ya karşı yaptırımlar uyguladığını söyleyen Rus diktatör, "Batı, bunu onlarca yıldır yapıyor. Onlar, çoktan müttefik ülkelerde, NATO ülkelerinde ve Avrupa’da kendi taktik nükleer silahını yerleştirdi. Bu silah, Almanya, Türkiye, Hollanda, Belçika, İtalya ve Yunanistan’da yerleştirilmiş durumda. Yunanistan’da bu silahın deposu var. Belarus ile aynısını yapacağımıza anlaştık. Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız” dedi.

Vladimir Putin Lukaşenko belarus nükleer silah iskender ukrayna