Eli Kanlı Rus Diktatörü Putin, Lavrov'un Yahudiler Hakkındaki Sözlerinden Dolayı İsrail'den Özür Diledi

TAKİP ET

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin, işgalci Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Hitlerin Yahudi asıllı olduğu" şeklindeki ifadeleri nedeniyle İsrail Başbakanı Naftali Bennett'ten özür diledi.

İsrail hükümeti basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Bennett ve eli kanlı Rus diktatörü Putin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Bennett'in Rus ordusunun kuşatması altındaki Ukrayna'nın Mariupol kentinden insani tahliyeler için bir teklif sunduğu ifade edildi. Eli kanlı Rus diktatörü Putin'in de "Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç insani koridoruyla sivillerin ve yaralı sivillerin tahliyesine izin sözü verdiği" aktarıldı.

İkilinin, işgalci Rus bakan Lavrov'un "Hitler Yahudi asıllıydı","En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerin kendisiydi" şeklindeki ifadelerini ele aldığı, Bennett'in Lavrov'un ifadeleri için "Putin'in özrünü kabul ettiği, Yahudi halkına ve Holokost'a ilişkin tavrını açıkladığı için teşekkür ettiği" bildirildi.

Söz konusu telefon görüşmesine ilişkin Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada ise eli kanlı Rus diktatörü Putin'in İsrail'in bağımsızlık günü dolayısıyla Bennet'i ve İsrail halkını kutladığı bildirildi.

Kremlin'in açıklamasında eli kanlı Rus diktatörü Putin'in özür dilediğine ilişkin bir bilgi yer almadı.

putin israil lavrov yahudiler Hitler naftali bennett özür