Eli Kanlı Rus Diktatörü Putin: Nükleer Savaş Riski Artıyor

TAKİP ET

Eli kanlı Rus diktatörü Putin dünyada nükleer savaş riskinin arttığını söyleyerek, "Rusya yalnızca düşman saldırısına yanıt vermek için nükleer silah kullanır" dedi.

Eli kanlı Rus diktatörü Putin, Ukrayna'ya karşı başlattığı kanlı savaşı büyük bir başarı olduğunu söyleyerek Rus ordusunda bulunan nükleer silahlarının bir caydırıcılık aracı olarak hizmet ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Hakları Konseyi üyeleriyle konuşan diktatör, toprak kazanımlarını "Rusya için önemli bir sonuç" olarak nitelendirerek Azak Denizi'nin Rusya'nın iç denizi haline geldiğini kaydetti. Putin sayısızca masum insanın öldüğü savaşa tarihsel temeller oluşturmak için "Büyük Peter, Azak Denizi'ne erişim sağlamak için savaştı" dedi.

İşgalci Rusya, Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ilk günlerinde güney Ukrayna'daki düzlük alanları ele geçirmiş ve yaklaşık üç aylık bir kuşatmanın ardından Azak Denizi'nin kilit limanı Mariupol'u işgal etmişti. 


Sözde İnsan Hakları Konseyi'nin bir üyesi tarafından Rusya'nın nükleer silahları ilk kullanan ülke olmayacağına dair söz vermesi istenen Putin, "Hiçbir koşulda ilk kullanmazsa, ikinci kullanmayacağı anlamına gelir, çünkü bölgemizde nükleer bir saldırı olması durumunda kullanma olasılığı keskin bir şekilde sınırlanacaktır" dedi. 

Putin Rusya Ukrayna Savaş Nükleer