Eli Kanlı Rus Diktatörü Putin, Ukrayna'yı İşgal Girişiminin 1. Yılında Konuştu

TAKİP ET

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin, Federal Meclis'e yönelik yıllık konuşmasını yapıyor.

Putin, Federal Meclis’e yönelik yıllık konuşmasını yapıyor.

"Batı, Rusya'yla savaşmak için Neo-Nazileri kullanıyor hatta şeytanın kendisini..

Putin, "Batı, Ukrayna'yı Rusya'ya karşı koz olarak kullanıyor. Batılı seçkinler, Rusya'yı stratejik bir yenilgiye uğratmak olan hedeflerini gizlemiyor. Bu, bizi sonsuza dek bitirmek ve yerel bir çatışmayı küresel muhalefete dönüştürmek demektir. Biz böyle anlıyoruz ve ona göre cevap vereceğiz” dedi.

Putin ayrıca işgalci Rusya'nın, Ukrayna'nın müttefiklerinin benzeri görülmemiş bir yaptırım paketiyle ekonomisini engelleme girişimlerine meydan okuduğunu da söyledi.

Putin, işgal girişiminden önce de Batı'nın Ukrayna’ya hava savunması tedariği etmek için müzakere ettiğini iddia etti. 

Putin'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Onur, güven, edep konseptleri Batı’ya göre değil. Bütün dünyanın üzerine tükürmeye alışkınlar. Kendi ülkelerindeki insanlara da aynı şekilde davrandıkları ortaya çıktı.

Batı, Rusya'yla savaşmak için Neo-Nazileri kullanıyor hatta şeytanın kendisini...

Donbas’taki (sözde) cumhuriyetler Rusya’nın onları kurtarmaya geleceğine inandı ve bekledi. Rusya, Donbas’taki sorunları barışçıl yollarla çözmek için her şeyi yaptı.

Rusya, Batı’yla yapıcı diyalog için hazırdı ve yıllarca ortak güvenlik mimarisi için birlikte çalışmayı teklif etti.

Rusya sadece kendi çıkarlarını değil, dünyanın 'medeni' ülkeler ve diğerleri olarak bölünmemesi gerektiğini kararlılıkla savunuyor."

Biz kontrol altına almak için güç kullanırken savaşı serbest bırakan Batı oldu. Dünya üzerinde hiçbir ülkenin ABD kadar yurt dışında askeri üssü yok, yüzlercesini kurdular "

Putin, Batı'yı Ukrayna'ya ek askeri yardım sağlamaması konusunda uyardı ve bu tür bir desteğin Moskova'dan askeri bir yanıt alacağını söyleyerek"Bir durumu herkes anlamalı... Batı'dan Ukrayna'ya ne kadar çok uzun menzilli silah gelirse, sınırlarımızdaki tehdidi o kadar fazla zorlamak zorunda kalacağız" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

putin ukrayna rusya savaşı ukrayna rusya batı