Elif Sinan Cinayetinde Parmak İzi Ayrıntısı: İlk TamgaTürk Gündeme Getirmişti

TAKİP ET

Kırıkkale Üniversitesi'nin Yahşihan yerleşkesinde hayatını kaybeden Elif Sinan'ın ölümündeki şüpheleri ilk TamgaTürk yazmıştı... Genç kızı öldüren bıçakta Elif'in parmak izinin bulunmadığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Kırıkkale Üniversitesi'nin Yahşihan'daki yerleşkesinde meydana gelen olayda Elif Sinan, iddiaya göre erkek arkadaşının kendisini terk etmemesi için bıçakla intihar etmişti.

Fakat olayın izini süren TamgaTürk, Elif Sinan'ın erkek arkadaşı Tuğrul Akan tarafından öldürülmüş olabileceğine ilişkin çok daha güçlü iddiaları ortaya koyan bir haber yayımladı.

Elif Sinan'ın Şüpheli Ölümü: İntihar mı, Cinayet mi?

Elif Sinan'ın yakınları TamgaTürk'e yaptıkları açıklamada olay günü Elif Sinan'ın ruh halinin gayet iyi olduğunu ve normalde de son derece hayat dolu bir insan olduğunu, intihar edemeyeceğini söylemiş, genç kızı öldüren bıçağın kendisine ait olmadığı ortaya çıkmıştı.

Parmak İzi Detayı

Elif'in intihar ettiğini iddia eden Tuğrul Akan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Fakat süren soruşturma sonucunda hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açıldı.

Bunun ardından Akan, Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ilk duruşmada tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zira Elif Sinan'ı öldüren bıçakta genç kızın parmak izi bulunmuyor, buna karşın Tuğrul Akan'ın parmak izi bulunuyordu.

Bıçak Kaburga Kemiğini Kırdı: Kendi Nasıl Yapmış Olabilir?

Ayrıca adli tıp raporuna göre Elif Sinan'ı öldüren bıçak, aynı zamanda kaburga kemiğini kırmıştı. Böyle bir şeyin olabilmesi için genç kızın vücuduna büyük bir güç uygulanması gerekiyordu. 

Sol Elini Kullanması Gerekirdi

Ayrıca bıçağın giriş çıkış izleri incelendiğinde Elif'in bunu kendisi yapmış olsa sol elini kullanmasının gerekeceği, oysa Elif'in baskın olarak sağ elini kullandığı belirlendi.

Müebbet Hapsi İstendi

Davada savcı, adli tıp raporundaki tespitlere atıfta bulunarak Tuğrul Akan'ın, Elif Sinan'ın intihar ettiğine dair savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu belirterek "kasten öldürme" suçundan müebbet hapse mahkum edilmesini istedi.

Sanık avukatının mütalaaya karşı savunma için süre talebini kabul eden mahkeme davayı erteledi.

elif sinan tuğrul akan parmak izi ayrıntısı ilk tamgatürk gündeme getirmişti