Elinde Patlayan Havai Fişek Yüzünden Kopan Parmaklarını Sosyal Medyadan Buldu

TAKİP ET

Adana'da şampiyonluk kutlamalarına katılan bir kişinin elinde patlayan havai fişek sebebiyle kopan parmaklar sosyal medya aracılığıyla bulundu.

U.T. isimli kişi Adana Demirspor'un şampiyonluğunu kutlamak için sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek sokağa çıktı ve havai fişek patlatmak istedi. Havai fişeği yanlışlıkla elinde patlatan U.T. yaşadığı acı sonrasında parmaklarının koptuğunu fark etti. 32 yaşındaki U.T. arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı ancak parmaklarına ulaşılamadı. 

Olayın ardından Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) çalışanı Cengiz Balcı, patlamanın ardından geldiği olay yerinde parmak parçalarını buldu. 112 Acil Servis'i arayarak, nasıl muhafaza edebileceğini soran Cengiz Balcı, söylenilenleri yaparak parmakları derin dondurucuya koydu ve Adana Şehir ve Araştırma Hastanesi'ne giderek yardım istedi.

Balcı'nın bulduğu parmakları U.T.'ye ulaştırmak isteyen ama adını bilmeyen polis ekipleri, kentteki hastanelerle irtibata geçti ancak hastanelere böyle bir vakanın ulaşmadığı belirtildi.

Sosyal Medyadan ''Parmak Bulduk, Dondurucuda'' Yazdı

Parmakların sahibini bulamayan Cengiz Balcı'nın arkadaşı Umut Süzer, Adana Çevirme Radar isimli sosyal medya platformuna, "Akşam Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ önünde elinde havai fişek patlaması sonucu parmağı kopan arkadaşı tanıyan acil dönüş yapsın. Parmak bulundu, dondurucuda" yazdı.

Paylaşımı gören U.T.'nin yakınları Balcı'ya ulaşarak kayıp parmakların doktorlara teslim edilmesini sağladı. Doktorların yapacağı incelemelerden sonra yerine dikilip dikilmeyeceği belirlenecek parmak parçalarını bulan Balcı, "Parmağın parçalarının bir kısmını bulduk. Ne kadar koptuğunu bilmediğimiz için diğer parçaları aramaya başladık. Hastanın adını, soyadını bilmediğimiz için 112 Acil Servis'i arayarak bulduğum parçaları nasıl saklayabileceğimi sordum. Saklama koşullarını öğrendikten sonra iş yerinde buzdolabına parçaları koydum. Daha sonra sosyal medya aracılığıyla hasta sahibine ulaştık. Bulduğumuz parçaları kendisine teslim ettik.

Elleyip dokunamadım ama bir şekilde onu almak zorundaydım. Sonuçta insanın bir parçası. Doktorlar parçalara zarar gelmediyse tekrar dikileceğini söyledi" diyerek başından geçenleri anlattı.

adana demirspor şampiyonluk kutlama havai fişek parmak koptu