'Eline Sağlık' Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Soruşturma Başlatılan Altaylı: Herkesin Eline Sağlık Olabilir, Özne Yazmadım

TAKİP ET

Fatih Altaylı,'eline sağlık' paylaşımı ile ilgili açıklama yaptı.

Gazeteci Fatih Altaylı, "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" iddialarıyla hakkında resmen başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 'Hamas'a Selam, İsrail'e Lanet' yürüyüşünün yapıldığı esnada Ege Akersoy adlı genç şahıs, İsmail Aydemir adlı 'şeriat yanlılarının bayrağı'nı taşıyan adama yumruk atmıştı. Mürteciler Ege Akersoy'a saldırırken, genç şahıs tutuklanarak, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçuyla cezaevine gönderildi. 

Fatih Altaylı'ya ise X hesabı üzerinden, Ege Akersoy'a yönelik yazdığı düşünülen 'Eline Sağlık' tweeti sebebiyle "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla resmen soruşturma başlatıldı. 

Altaylı yayınladığı videoda olaya yönelik konuştu. Altaylı şu ifadeleri kullandı: 

"Tweette tek bir şey söyledim: 'Elinize sağlık.' Bir anda ne kadar adam varsa ortaya döküldü. Sanki ben yumruk atana 'Eline sağlık' diyormuşum. Halbuki ben hiçbir şey demiyorum. Kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum"

fatih altaylı Ege Akersoy elinize sağlık