Elmalı Davasına Destek Veren Ünlü İsimler En Yakınları Tarafından İstismar Edildiklerini Açıkladı

TAKİP ET

Antalya'da 7 ve 10 yaşlarındaki iki kardeşin cinsel istismara uğramasının ardından ünlü oyunculardan istismar itirafı geldi. Oyuncu Hafsanur Sancaktutan ve Seray Kaya en yakınları tarafından istismar edildiğini açıklayarak küçük çocuklara destek verdi.

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10) anneleri tarafından para karşılığı ilişkiye zorlandığı, çocukların annelerinin ilişki yaşadığı 5 erkeğin cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.

Dün çocuklarını istismara zorlayan anne Merve A. ve çocukları istismar eden üvey baba Rahmi A. ile diğer 4 kişinin tahliye edildiği kararı sosyal medyada gündem olmuş, sorumluların tutuklanması için kampanya başlatılmıştı.

Oyunculardan İstismar İtiraflı Destek

Türkiye'de yaşayan çoğu kadının istismar edildiği gerçeği bilinirken, bu istismarı itiraf eden oyuncular Hafsanur Sancaktutan ve Seray Kaya Instagram hesaplarından istismara maruz kalan çocuklara destek verdi.

Öz dedesi tarafından istismar edildiğini açıklayan Sancaktutan, Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ''İtiraf ediyorum! Dedem tarafından istismara uğradım. Pedofili bir adamın torunuydum. Kuzenlerim, komşularım, iş arkadaşım tarafından taciz edildim. Utanmıyoruz, korkmuyoruz. Yalnız olmadığımızı biliyorum” ifadelerini kullandı. 

İstismarların çocuk yaşta başladığını belirten Kaya ise, ''Ben de çocuktum! Aileme anlatamayacak kadar çok korkmuştum ve sustum. Arkadaşımın babası tarafından defalarca uğradığım istismarın suçlusu ben değilim. Artık korkmuyorum. Birbirimizin sesi olmaya, sesini duyuramayan, istismara uğrayan çocuklar için ses olmaya devam edeceğim” dedi.

Henüz çocuk yaşta başlayan istismarların 'en yakınları' tarafından yapıldığını belirten oyuncuların paylaşımları birçok ünlü isim tarafından paylaşıldı.

 

 

seray kaya hafsanur sancaktutan istismar açıkladı oyuncu antalya finike annesi merve üvey baba rahmi tahliye cinsel