Elmalı Davası'nda Anne ve Üvey Babanın Tutuklanması Talebi Reddedildi

TAKİP ET

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi, Elmalı Davası'nda yargılanan anne Merve A. ve üvey baba Rahmi A.'nın tutuklanması talebini reddetti.

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G. (10)'nin üvey babaları ve annesinin erkek arkadaşları tarafından istismara uğradığı iddiasıyla başlayan Elmalı Davası'nda çocukların annesi, üvey babası ile dayılarının yargılanmasına devam edildi.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada çocukların istismar edildiğini belirten babaanne Günay S., torunlarının ağır travmalar yaşadığını, koruma altına alındıklarını ve ağır ilaçlar kullandıklarını belirterek sanıklar ile duruşmaya gelmeyen diğer aile üyelerinden şikayetçi olduğunu söyledi. 

Çocukların öz babaları Gürhan G. de, "Çocuklarım koruma altında ve iyi korunduklarına inanıyorum ama yanımda olmaları onlar için daha iyi olacaktır. Çocuklarıma bunu yaşatanların serbestçe dolaşmalarını kabul edemiyorum. Çocuklarıma kavuşmak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

''Babaanne 'Benim Bu Olayı Medyaya Duyurmam Lazım' Dedi''

Çocukların annesi Sanık Merve A. ise suçlamaları reddederek, “Türkiye’de haksız yere linç edildik. Oğlumun son günlerde benimle yaptığı telefon kayıtlarının dinlenmesini istedim. O kayıtlar dinlenirse asıl o zaman her şey ortaya çıkacaktır. Ben size oğlumun videosunu izletmek istiyorum. O videoda zaten babasından bahsediyor. Çocuk babasına ‘Babacım gel şunu yapalım’ diyor. Burada hiç babaya hesap sorulmuyor. Asıl tüm bu olanlar babanın yanında oluyor. Madem biz istismarcı, tecavüzcü, darbediyormuşuz neden bize 4 ay sonra böyle bir iftira atıldı? Neden o zaman çocuklar Adli Tıp'a götürülüp darp raporu alınmadı? Çünkü tüm bunları öz baba ve babaanne biliyordu. Ben cezaevinden çıktıktan sonra babaanne oğluna hesap soracağımı biliyordu. Bu nedenle oğlundan yana oldu. 

Biz kötüysek neden çocuğu bize gönderdi? Madem evliymiş, neden hala benim kız kardeşim ile birlikte? Neden karısına ihanet ediyor, madem çocuklarını bu kadar özlüyormuş? ‘Ben eridim bittim’ diyor. Yalan söylüyor. Ben burada duruyorsam çocuklarım için duruyorum. Ben çocukların çizimlerini görmedim. Çocuklarımı ifşa etmedim. Babaanne gecenin bir yarısı birilerini arıyor. ‘Benim bu olayı medyaya duyurmam lazım’ diyor. Babaanne çocuklarını, çizimlerini ifşa ediyor. Bunlar çocuklara istismar sayılmıyor mu? Olayları başka yere saptırıyorlar. Benim bilmediğim başka bir rapor var mı? Rahmi veya başka insanlarla ilgili ‘Böyle bir şey olmuş’ diye rapor var mı? Yok. Herkes görmek istediğine inanıyor. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Hiçbirinize de hakkımı helal etmiyorum'' şeklinde konuştu.

Sanık avukatlarının 'adli kontrol kararları kaldırılsın' talebini reddeden mahkeme, sanıklar hakkında adli kontrol kararının devamına hükmederek duruşmayı 15 Kasım'a erteledi. 

 

elmalı davası antalya finike istismar resim merve rahmi