Elmalı Davasının Bir Benzeri de Çanakkale'den!

TAKİP ET

Çanakkale'de yaşayan ikiz çocukların üvey baba, üvey abi ve üvey abinin arkadaşı tarafından cinsel istismara uğradığı, annenin de bu istismarı görmezden geldiği öğrenildi.

Türkiye Elmalı davasının etkisinden çıkamamışken benzer bir haber de Çanakkale'den geldi. 10 yaşındaki ikiz kız kardeşlerin üvey baba ve ağabeyleri tarafından istismar edildiği, annenin de bu istismara göz yumduğu ortaya çıktı.

Eşiyle boşandıktan sonra G.A. (43) ile evlenen anne B.T., yeni eşi G.A. ve eşinin oğlu U.A.'nın (17) küçük kızları istismar etmesine izin verdi. U.A.'nın arkadaşı S.B. (17) de dahil olmak üzere birçok erkeğin cinsel istismarına maruz kalan çocuklar, başından geçenleri günlüklerine yazdı. 

İkiz kardeşler İzmir'de yaşayan öz babalarının yanına gittiğinde günlüğü okuyan hala istismarı ortaya çıkardı. Günlüğü okuduktan sonra çocuklarla konuşan baba, kızlarının 2017 ile 2020 yılları arasında istismar edildiğini ve annelerinin de istismara engel olmadığını öğrendi.

İlk Duruşmada Tahliye

Çocukların ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan üvey baba G. A tutuklandı, anne B.T., üvey abi U.A ve arkadaşı S.B. ise serbest bırakıldı. Üvey baba G.A ve anne B.T, hakkında ağır ceza mahkemesinde yargılanmak üzere iddianame hazırlanırken, 19 yaşından küçük olan ve 'suça sürüklenen çocuk' olarak kabul edilen U.A ve S.B’nin dosyaları Çocuk Mahkemesi’ne gönderildi.

Tutuklu yargılanan üvey baba G. A., ilk duruşmada tahliye edildi.

Ormanlık Alanda İstismar

İddianamede, 2017 yılında üvey abi U.A ve anne B.T’nin çocuklardan birini zorla ormanlık alana götürerek cinsel istismarda bulunduğu iddiası da yer aldı.

Çocuk İzleme Merkezi’nde adli görüşmeci tarafından düzenlenen adli görüşme değerlendirme raporunun da yer aldığı iddianamede çocukların istismara uğradıkları kanaatine varıldı. 

Çocuklar Susmasın Diyoruz ama Arkalarında Durmuyoruz

Mağdurların avukatı ve UCIM Hukuk Koordinatörü Yeşim Aydın, “Annesinin erkek arkadaşı dahil olmak üzere birden fazla kişinin istismarına maruz kalan ikiz çocuklarımızın dosyasını soruşturma aşamasından beri takip ediyoruz. İlk celse katılma talebimizi de sunduk. Sayın heyet taleplerimizi reddettiği gibi tutuklu tek sanığı da serbest bıraktı. Çocuklar susmasın konuşsun diyoruz ama çocuklarımızın arkasında durmuyoruz. Tahliye kararını hukuki facia olarak yorumluyoruz. Davanın takipçisiyiz” diyerek tahliye kararına tepki gösterdi.

elmali davası çanakkale istismar cinsel taciz tecavüz günlük üvey baba abi anne