Elon Musk: 3. Dünya Savaşı Çıkmadan Önce Mars'a Yerleşmeliyiz

TAKİP ET

Tesla CEO'su Elon Musk, 3. Dünya Savaşı'ndan önce Mars'a gitmemiz gerektiğini söyledi.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu olan milyarder Elon Musk, 2050 yılına kadar Mars'a 1 milyon insan gönderilmesi gerektiğini belirtti. Mars'ta kurulacak koloninin kendi kendine yetebilir olması gerektiğini ifade eden Musk, projelerin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

İnsanlığın Dünya'daki yaşamının yanardağ, göktaşı çarpması ve 3. Dünya Savaşı gibi olayların patlak vermesi durumunda tehlike altına girebileceğini savunan Musk, böyle bir durumda Mars'ta sürdürülebilir bir şehir kurma şansının azalabileceğini belirtti.

Musk, yaptığı açıklamada "Eğer Dünya’dan herhangi bir malzeme gelmezse Mars’taki yaşam ne olacak? 3. Dünya Savaşı’ndan önce ya da sonra Mars’ta kendi kendine yetebilen bir şehir yaratabilecek miyiz? Umarım böyle bir savaş asla olmaz. Ancak böyle bir şehir kurmak istiyorsak bunu savaştan önce denemeliyiz. Büyük bir savaş, bir süper yanardağ, gök taşı çarpması ya da kendi kendimizi yok edebiliriz. Medeniyetimiz şu anda çok da güçlü görünmüyor. Biraz cılız görünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

elon musk spacex mars uzay 3. dünya savaşı tehlike gitmeliyiz insanlık yok olma olacak gidelim hadi