Elon Musk Acısını Paylaştı: Oğlum Kollarımda Öldü

TAKİP ET

Geçen günlerde ortaya çıkan mahkeme kayıtları Elon Musk'la ilgili pek bilinmeyen bir durumu ortaya çıkarttı.

2018 yılında ABD'de saatte 116 mil hızla giden bir Tesla Model S kontrolü kaybedip duvara çarptı. Kazada James Riley'nin 18 yaşındaki oğlu Barrett Riley ve yan koltukta oturan arkadaşı Edgar Monserratt hayatlarını kaybetti.

Aileler bunun üzerine Tesla'ya dava açtı. 

Bloomberg tarafından Barrett Riley'in babası James Riley ve Elon Musk arasındaki e-posta dizisi paylaşıldı.

Dizide, Musk, olay için başsağlığı diledi ve aileye kazayla ilgili verileri sağlamanın yanı sıra aileyle şahsen telefonla konuşmayı teklif etti. Musk aile ile yazışmasında, 10 haftalık oğlu Nevada Alexander Musk'ın ölümünden de bahsetti.

Musk'un ailenin genç Tesla sürücüleriyle ilgili endişeleriyle ilgili olarak Riley'e "Sizi anlıyorum. İlk doğan oğlum kollarımda öldü. Kalp atışlarını hissettim" dediği görülüyor. 

Eski New York Times muhabiri Ashlee Vance tarafından Musk hakkında yazılan bir biyografiye göre, Musk ve o sıradaki eşi Justine Wilson bebeklerini 2002'de kaybetti. Biyografiye göre uyandırmaya gittiklerinde nefes almadığını gördükleri bebek 3 gün yaşam desteğinde hayat mücadelesi verdi. Ancak Elon Musk'un oğlu Nevada Alexander Musk tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Tesla, davayla ilgili sorulara yanıt vermezken Bloomberg, "Riley ailesi ve Tesla davasının" duruşmalarının bu yıl içinde başlayacağını belirtti.
 

elon musk bebek ölen bebek tesla motors tesla elon muskun bebeği