Elon Musk: İnsanları En Fazla 10 Yıl İçinde Mars'a Götürürüm

TAKİP ET

Dünyanın en zengin insanlarından birisi olan SpacaeX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, insanları en fazla 10 yıl içinde Mars'a götürebileceğini ifade etti.

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, salı günü yayımlanan Lex Fridman'ı podcastine konuştu. Musk, SpaceX'in Starship roketinin insanları en fazla 10 yıl içinde Mars'a yerleştirebileceğini tahmin ettiğini belirtti.

Zamanlamayla ilgili olarak "En iyi 5, en kötü 10 yıl" diyen Musk, seyahatin zamanlamasını belirleyen faktörün yolculuk için gerekli olan 'aracın mühendisliğini yapmak' olduğunu belirtti. 


"Hiçbir Miktarda Para Sizi Mars'a Götüremez"


Musk, Fridman'a yaptığı açıklamada ise SpaceX'in Starship roketinin prototiplerini test etmeye başladığını, ancak şirketin hala roketin tasarımında ince ayar yapmaya ve Mars'a yapılacak bir yolculuğun öngörülen fiyatını düşürmeye çalıştığını söyledi:

"Kendi kendini idame ettiren bir şehir kurmak ve daha fazlası için belirleyeceğimiz Mars yüzeyinin ton başına belirli bir maliyeti var, bunu göze alamayız. Şu anda 1 trilyon dolara Mars'a uçamazsınız. Hiçbir miktarda para sizi Mars'a götüremez. Bunu, gerçekten mümkün olan bir şeye dönüştürmemiz gerekiyor."
 

mars nasa elon musk elon musk mars insanlar marsa elon musk spacex roket