Elon Musk, İran'daki Eylemlere Destek İçin Starlink Uydularını Aktifleştirecek

TAKİP ET

İran'da yaşanan olayların sonucunda internete getirilen kısıtlamaların önüne geçmek isteyen ABD, Starlink hizmetine yeşil ışık yaktı

Faşist molla rejimiyle yönetilen İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 'ahlak polisi' tarafından "örtünme yasalarına" uymadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösterilerde kesin ölü sayısı bilinmezken, molla rejiminin kontrolündeki devlet televizyonu şu ana kadar 35 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Reuters'ın haberine göre olayların ardından İran hükûmet yetkilileri, internet özgürlüğünü engelledi. Fakat Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken bu duruma son vermek için Starlink uydu internet hizmetinin sahibi olan Elon Musk'a yeşil ışık yaktı.

Elon Musk belirtmiş olduğu gibi Starlink hizmetini İran halkının kullanımına açarsa, faşist molla rejimine başkaldıran halk, hükümetin yasaklarından etkilenmeden yüksek hızda özgür internete sahip olacaklar.

Blinken tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Bugün İran halkının internet ve bilgi özgürlüğünün devamını sağlayabilmek için harekete geçtik. Bunun sonucunda İran hükümetinin sansürüne karşı koymak ve iletişimin devam etmesini sağlamak için genel lisans yayınladık."

Elon Musk ise bu paylaşımın altına "Starlink etkinleştiriliyor…" şeklinde yanıt verdi.

elon musk starlink starlink uydu iran iran protestoları başörtüsü protestoları